Bářiny "Liškoviny". Někdy je potřeba vstát z mrtvých, Leo...

Každou sobotu se na našich stránkách setkáváte s Barborou Liškovou (22), fejetonistkou, glosátorkou a přítelkyní hokejisty Davida Růžičky, která exkluzivně pro Vaše Kladno píše svoje úvahy pod názvem Bářiny "Liškoviny".

Barbora na Metropolitní univerzitě Praha studuje média, předtím absolvovala tvůrčí psaní na Literární akademii. V Kladně maturovala na Sportovním gymnáziu.

- red -

liska

Někdy je potřeba vstát z mrtvých, Leo…

Pokud nežijete v jeskyni (a možná ani to by vás neomlouvalo), jistě jste slyšeli o zprávě, kterou snad již nikdo nečekal. Ano, Leonardo DiCaprio si konečně do své skromné vilky nastěhoval tak dlouho vytouženého Oscara.

Asi netřeba představovat tu hromadu výborných filmů. A už vůbec netřeba, a to opravdu pevně věřím, představovat DiCapria! Málokterému herci se však stane, že se na základě svého hereckého talentu a výborných rolí (a to, prosím, bez ironie), stane terčem posměváčků. Zrovna před pár měsíci jsem si na internetu přečetla vcelku povedený fór:

Co když za třicet let natočí film o tom, jak Leonardo DiCaprio nikdy nevyhrál Oscara a herec, který Leonarda ztvární, za svůj herecký výkon Oscara dostane?

Tenkrát jsem se neubránila úsměvu a stiskla „sdílet“. Takových vtipů a rýpavých poznámek je však mnohem více. Spousta bavičů si na tom dokonce založila celou svou kariéru. Celé to vygradovalo právě tento měsíc, kdy neexistovala sociální síť, na které jsme nezahlédli nějakou tu koláž, předabované či komicky sestříhané video. Vznikla dokonce i aplikace, kde jste mohli dát prostor vlastní fantazii.

A proč právě tenhle měsíc? Jsem toho názoru, že všichni tušili, že je to možná naposledy, co je tento druh humoru aktuální. Leonardo dal do honby za Oscarem totiž veškerou svou sílu a energii, což je ostatně podobný příběh, jaký má postava v jeho posledním (a konečně oceněném) filmu – Zmrtvýchvstání. Jen ten cíl se trochu liší. A ačkoli to konečně dokázal a pohřbil tím všechny doposud vzniklé posměšky, baviči nezaháleli. Tentokrát se tomu však už možná bude smát i sám Leo.


Počasí Kladno

Předpověď počasí