Každou sobotu se na našich stránkách potkáváte s Barborou Liškovou (23), fejetonistkou, glosátorkou a přítelkyní hokejisty Davida Růžičky, která exkluzivně pro Vaše Kladno píše svoje úvahy pod názvem Bářiny "Liškoviny".

Barbora na Metropolitní univerzitě Praha vystudovala mediální obor, předtím absolvovala tvůrčí psaní na Literární akademii. V Kladně maturovala na Sportovním gymnáziu.

- red -

liska

Síla přání

Dlouho jsem přemýšlela, zda věnovat tento fejeton volebním výsledkům, či se vrhnout na oslavu Halloweenu. Došlo mi však, že volby vnímáme každý jinak a tudíž nemůžu napsat nic obecného a také to, že o Halloweenu jsem napsala pár řádků už minulý rok. Rozhodla jsem se proto ignorovat jakoukoli aktuálnost a podělit se s vámi o takové malé tajemství…

My lidé si pořád něco přejeme. Nové auto, fungující rodinu, peníze, dobrou práci, dítě, nové boty, vítězství ve sportu, životní úspěch, nebo zkrátka jen místo na zaparkování. Ale napadlo vás někdy, že to všechno můžete mít? Že stačí jen docela málo a dosáhnete všeho, čeho chcete? Ne, opravdu? 

Možná to bude znít jako nesmysl, ale osobně věřím tomu, že když člověk v něco skutečně věří a přeje si to celou svou bytostí, splní se mu naprosto každé přání. Ale nechce v to jen naivně doufat a obklopovat se určitou pochybností, musíte každičkou svou buňkou v těle opravdu věřit. Představit si sebe samotného v novém domě, v nové práci, na procházce s kočárkem, zkrátka s tím, co si tolik přejete. A v momentě kdy se tohle naučíte, bude se váš život žít čistě podle vašeho scénáře. 

Pro představu vám řeknu, že od té doby, co se tímhle „fíglem“ řídím, najdu bezpečně vždycky dobré parkovací místo. Klidně v centru města, ale prostě tam na mě vždy čeká. Ale jen tehdy, když si vzpomenu. Když ne, objíždím blok klidně dvacetkrát, nadávám a nakonec auto nechám i půl kilometru od místa, kam mám namířeno. 

 

Zkrátka se mi podaří drtivá většina všeho, co si nastěhuju do hlavy a žiji s tím, jako kdyby se to již dávno stalo. Nevěříte? Zkuste to!