Každý týden se na našich stránkách potkáváte s Barborou Liškovou, kladenskou fejetonistkou a glosátorkou, která exkluzivně pro Vaše Kladno píše svoje úvahy pod názvem Bářiny "Liškoviny".

liska

Alou do kufru

Možná to bude znít trochu jako samochvála, ale musím říct, že moje balící schopnosti se rok od roku zlepšují. Nejen že jsem totiž přestala věci zapomínat, ale dokonce jsem se naučila rozlišovat zbytečnosti od důležitostí. Jinak řečeno, naučila jsem se konečně dodržovat váhové a velikostní limity a tím posunula balení na dovolenou k „naprosté dokonalosti”. 

Tak například jsem právě odbavila kufr, krerý měl mít maximální váhu patnáct kilo. Do limitu mi zbývala celá desetina. Krása. „To jsem si mohla vzít klidně ještě jedny páskový boty. Nebo šaty,” napadlo mě okamžitě...

Teď ale chvíli vážně. Poslední dobou mám v balení opravdu určitý systém, v jehož čele není nic jiného, než důkladně promyšlený a do posledního bodu vychytaný seznam věcí. Seznam, který se neustále zlepšuje, vyvíjí a aktualizuje dle momentálního ročního období, destinace a osobní potřeby. Seznam, díky kterému nezapomenu už nikdy vůbec nic a zároveň také nepovezu nic zbytečně.

Někoho by tvoření takového seznamu mohlo možná obtěžovat. S tím ale nemůžu souhlasit. Mě to totiž naopak vysloveně baví. Baví mě ten fakt, že už se v hlavě pomalu přenesu na vytouženou dovolenou a tím pádem si o krapet zkrátím dobu čekání. Nehledě na to, že tak zjistím, co je třeba dokoupit a mám tak ve všem naprosto totální přehled. Už se tak nemůže nikdy stát, že odjedu na dovolenou bez pyžama, odličovadla a dalších věcí, co můžete ve spěchu bez obtíží zapomenout doma.

Je právě 4:16 hodin ráno, sedím na letišti chvíli po odbavení a akorát dopisuji tyhle řádky. Řádky, kterými jsem možná úplně všechno zakřikla a za pár hodin se budu při vybalování chytat za hlavu. Tak snad to raději pořádně zaklepat. 

A kdyby náhodou, nejedeme přeci na konec světa...