Anopheles hrají v nové sestavě a startují poslední etapu

Kladenská kapela Anopheles v sobotu zahraje v rámci akce Hudlicefest. Poprvé od koronavirové karantény vystoupí na veřejnosti. V nové sestavě.

„Kapela letos vstupuje do své poslední etapy,“ říká jeden z jejích zakladatelů Jiří P. Pidrman. Kapela se tento týden sešla v areálu bývalé Poldovky ke zkoušení v pozměněné sestavě. Violoncello Milana Vlčka nahradily klávesy navrátilce Zdeňka Otcovského. „Po osmi rocích bez hraní jsem se vrátil k muzice a hned mě kluci v kapele přemluvili, ať to s nimi zase zkusím. Vím, do čeho jdu, kluci hrají stále stejný styl muziky. Těším se na publikum,“ říká staronový klávesista (na fotu druhý zleva).
Úplně novou tváří je Litvínovák Wilda Vyhlas. „Když jsem se dozvěděl, že Anopheles shánějí zpěváka, neváhal jsem se přihlásit. Jsem ze severu vlasti, tedy z líhně rokenrolu a jsem rád, že můžu s touhle kapelou vystupovat. A vůbec neřeším, že jezdím z Litvínova do Kladna na zkoušky,“ usmívá se bodrý zpěvák (na fotu druhý zprava). Pět nových skladeb přidal do repertoáru kapely její dvorní skladatel a kytarista Štefan Řehák. „Skladby z rukávu nesypu, ale z těch pěti nových kluci otextovali zatím dvě parádně. Na dalších se dělá,“ libuje si autor téměř čtyřicítky odehraných skladeb. Z Anopheles čiší na dálku pohoda i energie. „Klape nám to ideálně, nikoho dalšího přibírat nepotřebujeme,“ dodává Jirka Pinda Pidrman.
Kromě koncertního vystoupení 20. 6. čeká „Moskyty“ zatím jen podzimní koncert v Kladenském divadélku.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí