Pozvání na drink. „Lúca“ začala míchat koktejly

Restaurace Kladenské divadélko představila novou kladenskou barmanku. Servírka Lucie „Lúca“ Abrhámová si totiž v minulých dnech ze Štenberku přivezla certifikát na koktejly.

Jste certifikovanou barmankou. Co jste musela pro získání certifikátu podstoupit?
Odjet do Českého Štenberku, naučit se tam, co by na vás asi tak hodnotící komise mohla vytáhnout a absolvovat. Kdybych si kurz platila sama, tak nemám takovou trému ze zkoušek, jako když jsem byla vyslána udělat kurz na náklady restaurace. V místě kurzu mě čekaly přednášky o výrobě drinků, historie. Mě zaujala degustace. Při zkoušce jsme museli zvládnout teorii i praxi. Každé odpoledne jsme v hotelu, v školicí místnosti, trénovali míchaní drinků, a kdo chtěl, mohl trénovat i večer. Vše na náklady pořadatele kurzu. Nevynechala jsem ani jednu možnost trénování.

Vylévala jste tréninkové jednotky?
Jak kdy (usmívá se).

Kolik koktejlů jste míchala před komisí?
Dva druhy. Po těch dnech příprav jsem zkoušku zvládla v pohodě. Náročnější než je namíchat bylo zaujmout komisi stylem míchání a působením na hosta. Prošla jsem bez jediné připomínky.

Které koktejly máte v oblibě?
Před komisí jsem míchal například Negroni. Tenhle italský koktejl prý vyzkoušel i James Bond. Základ je Campari, vermut a gin. Je výborný jako aperitiv. Není špatný, ale já se raději specializuji na koktejly na bázi whisky, jako jsou třeba Old Fashioned či Whiskey Sour.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí