V tradičním seriálu mapujeme pohostinství kolem Kladna. Nyní jsme zavítali na Hrad Červený Újezd.

Nový hrad na českém území byl otevřen v roce 2003, po dvou letech výstavby. Prvním a jediným hradním pánem je majitel objektu a úspěšny podnikatel Pavel Orna. Hrad je od svého založení magnetem výletníků, cyklistů a svatebčanů. V současné době se může hrdě chlubit také chuťově vyladěnou kuchyní, nad kterou si vzal patronát proslulý gurmán Jiří Dostál.

Specialita podniku: dančí medailonky s omáčkou z divoký hub (290 Kč).
Výběr z menu: svíčková na smetaně (230 Kč), králík na smetaně (230 Kč), smažený řízek se šťouchanými brambory (210 Kč), líčka na červeném víně (290 Kč), marinovaná žebra (290 Kč), kančí kýta se šípkovou omáčkou (290 Kč).
Doporučujeme: panenku na zeleném pepři (290 Kč).
Cena čepovaného piva: Plzeň (65 Kč).
Nejdražší panák: Radlík pálenka (95 Kč).
Zábava: svatby, akce pro děti, prohlídky hradu včetně komnat, muzeí a zahrady se skanzenem.
Otevírací doba: restaurace Krčma (čtvrtek 11 – 16 hod., pátek až neděle 11 – 20 hodin), hrad a skanzen dle akcí (aktuální informace na webových stránkách hradu).

Jan Murárik

ahrad2
Dvůr hradu na vás dýchne atmosférou filmových kulis


ahrad3
I na takovém loži přespávají novomanželé

ahrad5
Stylová hradní jídelna

ahrad6
Z výčepu teče Plzeň

ahrad7
Interiér Krčmy

ahrad9
Žádným jídlem z menu neuděláte chybu