Cyklistické oázy. K Netopýrovi se jezdí na Bakaláře a svíčkovou

Vydali jsme se různými cyklistickými trasami kolem Kladna i kousek za hranice okresu. Zastavili jsme se v „cyklistických oázách“, abychom pro vás zmapovali, jaké občerstvení nabízejí a kolik vás bude stát.

Na štítu domu U Netopýra lze přečíst tento text: Vítejte v Poteplí, historickém výletním místě. Proškův mlýn, jehož základy byly položeny ve 14. století, je od roku 1892 v majetku rodiny Prošků a patří mezi technické památky. Součástí objektu bylo koupaliště na Kačáku, které ukončilo provoz v roce 1991. V současné době je možnost vyráchat se jen v potoce. Zdejší restaurace je provozována od roku 1904. Nyní se o ni svědomitě stará pan Jiří Malec se svou paní Kristýnou a personálem. Dobrou chuť!
Kdysi se netopýři do domu slétali na půdu. Od doby, kdy dům vyhořel, se okřídlení živočichové stáhli jinam.
 
Provozní doba: denně (od 11 – do posledních hostů).
Ceník hlavní nabídky: pivo na čepu – jedenáctka Krušovice (32 Kč), jedenáctka Bakalář (33 Kč), řezaná desítka Bakalář (36 Kč), dvanáctka Kladno (49 Kč), třináctka Beránek (49 Kč), Plzeň (49 Kč), svíčková (179 Kč), smažený sýr nebo hermelín (175 Kč), ostatní jídla z menu (139 – 225 Kč), polévky (59 Kč), palačinka (99 Kč), trhanec (99 Kč), čokoládový fondant (89 Kč), vafle (55 Kč).
Cyklisty žádané: pivo Bakalář, svíčková.
Zajímavost: v pondělí a úterý je otevřeno jen pro zájemce o pití, vaří se od středy do neděle. Z nabídky pokrmů se po svíčkové zapráší vždy jako první...

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí