Vydali jsme se různými cyklistickými trasami kolem Kladna i kousek za hranice okresu. Zastavili jsme se v „cyklistických oázách“, abychom pro vás zmapovali, jaké občerstvení nabízejí a kolik vás bude stát.

Narpa je tradiční centrum cyklistických zástavek v Lánech. V tomto ohledu je v obci nejstarší fungujícím pohostinstvím. I když budova stojí od konce druhé světové války, teprve před pětadvaceti roky v říjnu se v ní začalo poprvé čepovat pivo. Název je odvozen od papírnictví z dob minulého režimu. V současné době je restaurace vyhlášená gastronomickou nabídkou zaměřenou na zvěřinové pokrmy a kvalitně ošetřeným pivem.

Provozní doba: po, út, st, čt, ne (11 – 22 hod.), pá, so (11 – 23 hod.).
Ceník hlavní nabídky: pivo na čepu – Plzeň (49 Kč), Volba sládků (44 Kč), pomelo – grep (40 Kč), kofola (40 Kč), domácí limonáda (49 Kč), ostatní nealko (25 – 55 Kč), káva (55 – 92 Kč), grilovaný hermelín (98 Kč), nakládaný hermelín (95 Kč), tatarák (155 Kč), klobása (98 Kč), cibulové kroužky (98 Kč), tlačenka (98 Kč), polévka (55 Kč), polední menu (155 – 255 Kč).
Cyklisty žádané: výborně ošetřené pivo.
Zajímavost: starousedlíci si nepamatují prvotní účel objektu. Po založení se pivnice stala místem trávení volného času hradní stráže.

Jan Murárik