Martin Šimáček: Do Unhoště vrátíme dospělý fotbal

V Unhošti vede nejpopulárnější hospodu a šéfuje tamnímu fotbalu. Jedno by nemohlo existovat bez druhého. Martin Šimáček totiž vede pohostinství přímo u fotbalového hřiště. Zajímalo nás, jak si unhošťský fotbal vede, jak se v současné době podniká v pohostinství ve městě, kde je hospoda téměř na každém rohu či jak se dívá na budoucnost města, kde kandiduje v opoziční straně.

Sport Bar provozujete desátý rok. S jakou představou jste do jeho provozování v srpnu roku 2013 šel?
Tenkrát jsem ještě pracoval u jedné firmy na manažerské pozici a bar jsem vzal proto, abych v Unhošti zachránil fotbal. Ten totiž žil i z nájmu hospody a předchozí nájemci příliš za provoz neplatili... V současné době je areál rozdělen na tři části. Za šatny platí fotbal, hospodu mám já a sportovní halu provozuji pro město. Baví mě to, jsem si sám svým pánem. Jak budu fungovat, za to zodpovídám sám sobě.

Fotbalu v Unhošti zmizelo mužstvo dospělých, mládež stále existuje. Má perspektivu?
Naše mládež, která je u nás zastoupena na všech úrovních, perspektivu rozhodně má. Registrujeme velký zájem nejen dětí z našeho města, ale i z okolních obcí. Nouze není ani o trenéry. Věřím tomu, že do dvou let vrátíme Unhošti tým dospělých, aby dorostenci měli kam pokračovat. Hlavní smysl naší činnosti je, abychom dětem poskytli volnočasové vyžití. V zimě jim poskytujeme halu, což ne všude kolem nás mají.

Pojďme k vaší další činnosti. Je z vašeho pohledu v téhle době těžké provozovat hospodu na malém městě, kde jich není zrovna málo?
O konkurenci se nezajímám, ale pro mě to těžké není. Unhošť je specifická svou vyšší životní úrovní a zájem o naši hospodu je stále velký.

Pomáhá vám město s podnikáním?
Mně stačí, že mi nedělá problémy.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí