S partnerkou se do Lidic přistěhovali de facto nedávno. V Praze Ondřej Janeček (31) ukončil působení v jedné z restaurací na Evropské a rozhodl se vyslyšet přání lidických sousedů, aby vdechl život tamní hospodě. Přání jim splnil minulý víkend.

Co bylo dalším impulzem k tomu, abyste se rozhodl restauraci zprovoznit?
Udělal jsem v Lidicích pár gastroakcí, lidem chutnalo, tak jsem se po několikátém odmítnutí restauraci převzít, rozhodl, že do toho půjdu (směje se). A chci trávit víc času s rodinou. Oproti dojíždění do Prahy to k nim teď mám asi minutu...

Do karet vám může hrát, že široko daleko nemáte konkurenci...
Konkurence je někdy dobrá. S konkurencí nebo bez ní, musíme se nejdříve uchytit.

Na čem chod hostince stavíte?
Na kvalitní kuchyni a dobrých cenách. To lidi v dnešní době zajímá. Vzhledem k tomu, že si pečivo děláme sami, tak další hosty přilákají naše ranní menu. Zvláštností je, že host vidí, jak se jeho snídaně připravuje. Všechno jídlo je připravené v nejvyšší kvalitě a za normální peníze. Obědové menu se skládá ze tří jídel a dvou polévek. Povětšinou jde o česká jídla v moderním podání.

Od jara do podzimu hlavně cyklisty a od pátku do neděle bude chlapy zajímat, co čepujete...
Na čepu máme Staropramen desítku i dvanáctku, speciál ležák. Vedle toho nabízíme například naši limonádu a domácí ledový čaj.

Měli jste velký problém sehnat do Lidic personál?
Pokud chcete schopný personál, tak to je těžké. V současné době nám pomáhá mnoho místních. Bez nich bychom to nerozjeli.

Jaký bude lidický hostinec podle vás za rok touto dobou?
Vůbec nevím. Za mě je důležité, aby lidé byli spokojení. Věřím, že restaurace bude fungovat.

Jan Murárik