Hospoda Stavitelství už neexistuje. Místo ní je Obědárna Miloše Hoška. Jednoho z mála hostinských na Kladně, kteří věří v levnou obědovou nabídku pro veřejnost.

Nejste z Kladenska, proč jste zvolil právě Kladno?
Chci zavážet jídlem letiště a Kladno je blízko.

V provozu jste několik dnů. Myslíte si, že jste udělal dobře?
Tenhle projekt i poloha hospody mají velký potenciál. Jsem přesvědčený, že jsem se rozhodl dobře. Až se otevře průjezd kolem nádraží, tak půjdeme ještě víc nahoru. Každým dnem už teď prodáváme víc obědů.

Nabízíte jídla od pětašedesáti korun do sto dvaceti pěti. Proč jste zvolil takové rozmezí?
Ty nejnižší ceny jsou jen na rozjezd. Například smažák půjde tento týden z pětašedesáti na devadesát devět. I to je dobrá cena v porovnání s konkurencí. Nepotřebuju mít na jídle stovky procent. Mám dobré dodavatele, nejsem plátce DPH, a když jsem si spočítal, kolik dám za energie, tak jsem pořád spokojený. V dnešní době za takové ceny vařit oběd ekonomicky jde. Vařím sám a k sobě mám dvě pracovní síly.

Závoz letiště je vaše hlavní činnost?
To je bonus ke Kladnu. Chci klást důraz na dobrou pověst Obědárny.

Proč nemáte otevřeno i o víkendech?
Víkendy věnuji rodině a nejsme klasická hospoda. Proto třeba zavíráme kolem třetí odpoledne a nedostanete u nás čepované pivo.

Jan Murárik