Žije s rodinou na Kladně, vařil na Garážích, u Racka, či v Praze. Už několik roků vítá hosty ve svém pohostinství s názvem U Pupkáče.

Za krátký čas oslavíte čtvrté výročí provozu bistra U Pupkáče. Co vás to tehdy napadlo otevřít pohostinství na Kladně?
Lákalo mě otevřít si street food. Chtěl jsem jít do Starého Kladna, ale hodně lidí mě od toho odradilo. V té době jsem náhodou narazil na nabídku převzít bistro proti gymnáziu. Líbila se mi velká kuchyně. Viděl jsem v ní možnost dělat cateringy, svatby zhruba do stovky lidí. Objednávek máme dost (usmívá se). Hlavně díky těmto akcím žijeme.

Nabízíte také jídla za stovku. Jak je možné vařit pro veřejnost tak levně?
To jsou zvláštní akce a nabídky s nějakou podmínkou. Jídla za stovku si musíte objednat i zaplatit na celý pracovní měsíc dopředu.

Zvenku je Pupkáč na první pohled malé bistro. Uživilo by se bez akcí jen od zákazníků z ulice?
Začátky bychom asi nepřežili. Museli jsme vymýšlet akce a cateringy.

Zažil jste útoky konkurence?
Na sociálních sítích lidi občas něco nepěkného napíšou...

Jan Murárik