Tatíčkové se vrátili na turnajový trůn Edy´s Cupu

Pravidelný tenisový turnaj nejen hokejových osobností, konaný většinou na kladenských kurtech SK, po dvou letech opět vyhráli otec a syn Tatíčkovi. 

Nikdo jiný nevyhrál tenhle nejstarší tenisový turnaj neregistrovaných sportovců v Kladně než Petr Tatíček starší. Bývalý hokejista Kladna a v současné době trenér hokejové mládeže má na svém kontě nejen množství vítězství v deblech, ale v minulosti, když se klání jmenovalo Placatka Cup, ovládl několikrát i singly. 

Placatkův pohár před osmi roky vystřídal Edy´s Cup na počest zesnulé legendy kladenského hokeje Eduarda Nováka. Od té doby najdete na putovním poháru pro vítěze čtyřher znovu nejčastěji jméno Tatíček. Ať už je to Petr starší s různými parťáky, nebo Tatíčkové Petr a Petr, otec a syn, jako tomu bylo letos. Ti si v semifinále poradili až v tiebreaku s dvojicí hokejových trenérů Pavel Patera - Petr Kasík, aby pak ve finále zdolali pár Banič - Poláček poměrně hladce 6:2, 6:3. 

"Cesta Tatíčků turnajem byla podle očekávání jednoznačná. Kdyby se na ně dalo sázet, měli by nejnižší kurz," směje se hlavní organizátor turnaje a kouč brněnské Komety Petr Fiala a dodává, že mezi kladenskými hokejisty, až na Františka Kaberleho, nemá "značka" Tatíček za uplynulých třicet roků na tenisových kurtech konkurenci. 

-red-

taticekpetrove

Petrové Patera a Kasík měli do finále blízko

taticevsemifin

V semifinále skončila cesta dvojice Kodr - Vrba

taticfinaliste

Finalisté letošního ročníku

taticekvitezum

Vítězům gratuluje Petr Fiala


Počasí Kladno

Předpověď počasí