Kladenské Kanonýry dovedl z postu trenéra až těsně před bránu nejvyšší florbalové soutěže. Přesně před týdnem jediný gól v play off z hole soupeře rozhodl o tom, že Kladno zůstane ve druhé lize. Dušan Přívara se v rozhovoru pro klubový web ohlíží za uplynulou, z určitého pohledu úspěšnou, sezonou. 

Dušane, jak hodnotíš uplynulou sezonu?
Byla jak na houpačce. První polovina byla lehce prokletá, měli jsme spousty zraněných a hráli jsme to na pár lidí. Do toho se nám zápasy kryly s juniory, kteří vypomáhali ve své kategorii. Bylo proto pro nás těžké skloubit některá utkání. Pak jsme povolali určité hráče, pomohl nám třeba Tomáš Svačinka, kdy to bylo na hraně, abychom měli trochu širší kádr. Ve druhé polovině se to zlepšilo, už se nám hráči uzdravovali, i když to pořád nebylo ideální. Dostali jsme se do předkola play off, byť jsme nesplnili původní cíl, protože jsme chtěli být minimálně v první osmičce.

Pak jsme ale v play off viděli úplně jiné Kanonýry...
... ano. Ve vyřazovacích bojích se ukázal morál kluků, síla a chuť ukázat, co v nich je. Jelo to. Každé utkání pro nás bylo nesmírně těžké, ale těch zkušeností, co jsme získali, je neskutečně. To je pozitivní. Jen škoda, že měl konec takovou hořkou nálepku. Ale myslím, že letos jsme ještě nebyli mentálně připraveni a mentální sílu ukážeme v příští sezoně. Tento ročník nás určitě posunul, ukázal dobré věci. Nejen trenérům a vedení, ale i klukům. Díky jejich výkonům se na to nalepili fanoušci. Od Brna s námi jezdili na všechna venkovní utkání a doma nám vytvářeli neskutečnou atmosféru. Tak doufám, že fanoušky nalepíme na sebe hned od začátku sezony a budeme si to náramně užívat společně od startu až do konce.

Skvěle si vedli mladí odchovanci, což byl jeden z hlavních cílů kladenského restartu...
To je největší pozitivum. Je potřeba si vychovávat hráče a ukázat jim cestu, že když se spojí dřina s talentem, tak to přináší ovoce. Určitě tam nějaké rezervy jsou, ale tuto sezonu šli všichni mladí o parník nahoru a ukázali, že hrát umí. A že mají kladenské srdce! Doufejme, že takové hráče budeme vychovávat dál.

Zdroj a foto: Kanonýři Kladno (více z rozhovoru najdete na webových stránkách Kanonýrů)