Loni dovedl florbalové Kanonýry až před brány nejvyšší soutěže, letos má i díky jemu Kladno mezi elitu nakročeno ještě lépe. Trenér áčka Dušan Přívara včera slavil s týmem historické prvenství áčka ve druhé lize.

V minulé sezoně jste se do závěrečných kol play off prodírali až z předkola. Potom vás od postupu dělil jeden jediný gól... Po sezoně jste se svěřil, že by z vašeho pohledu postup přišel sice vhod, ale výkonnostně brzy. Jaký je rozdíl mezi týmem z loňského konce sezony a současným?
Rozdíl je veliký. Do téhle sezony přišli hráči se zkušenostmi, čímž se nám zlepšila ofenziva. Zodpovědnost se dělí mezi více hráčů. Ti klíčoví bodují v každém zápase a zbytek týmu se k nim často přidává. Až se uzdraví Tomáš Chroust, budeme ještě silnější (usmívá se).

Je soutěž v téhle sezoně těžší než v minulé?
Podle mého názoru určitě je. Plno hráčů do téhle sezony přišlo ze Superligy. Do šestého místa je i proto tabulka nabušená. Letos nás čeká těžší play off. Tuším, že zažijeme super zápasy i série.

Řešili jste v základní části sezony krizi?
To bych neřekl. Chtěli jsme se umístit do čtvrtého místa, což se nám podařilo. Kluci celou sezonu dřou a první místo vybojovali zaslouženě. Tým má vítěznou mentalitu, která nám loni chyběla.

Do play off vstoupíte začátkem března. Nemůže se stát, že některého soupeře podceníte?
To se nestane, ale kluci se budou muset vypořádat s nervozitou. To je na začátku každé série play off normální. Věřím, že ji ve svých hlavách zvládnou.

Jan Murárik
Foto: Kanonýři Kladno