Fotbalistky divizního Libušína zahájily zimní přípravu, tu si ještě před vánočními svátky zpestřily mezinárodním turnajem v sálovém fotbale v Chebu.

„Turnaj jsme nebrali příliš vážně, už proto, že většina holek měla ve stejný den soutěžní utkání ve futsale za RSC Čechii Slaný. Do Chebu nás tak vyrazilo jen šest, tedy s jedinou hráčkou na střídání, a mimo soupeřek z Německa jsme měli čelit například Dukle Praha nebo domácímu silnému Chebu. Turnaj jsme brali jen jako zábavu a zpestření volna. Nakonec jsme ale určitě ostudu neudělali a po sympatických výkonech jsme skončili na 7. místě z devíti zúčastněných,“ prozradil trenér Roman Zeisl.

Třetího ledna pak libušínské fotbalistky začaly se zimní přípravou, která potrvá do konce března. „Trénovat budeme třikrát týdně. V neděli na UMT v Tuchlovicích, kde jsou v plánu tréninky převážně herní, v úterý budeme běhat a posilovat v areálu Sletiště a ve čtvrtek dřít v tělocvičně. V plánu je pak pět přípravných zápasů a domácí turnaj v sálovce. Přípravné zápasy odehrajeme s týmy Zlíchova, Jablonce, s Duklou, Vědomicemi a dorostenkami Teplic,“ dodává Roman Zeisl.

- mar -

Foto: Baník Libušín