Upřímně, čekali jsme větší návštěvu. Na šlágr kola jsou tři tisícovky diváků málo. Ale kdo přišel, viděl dvě třetiny slušný hokej, který domácím Rytířům vynesl výhru nad Českými Budějovicemi 3:0 (1:0, 2:0, 0:0).

„Kladno bylo prvních deset minut lepší, Motor pak hru vyrovnal. Je to hezký hokej. Myslím, že Rytíři vyhrají, protože Jihočeši mají slabšího gólmana, na kterého mohou doplatit v play off,“ shrnul úvodních dvacet minut dění na ledě Jaromír Látal, manažer Mladé Boleslavi, který se objevil mezi hosty zápasu.

Kladenští povolali juniory Hajného s Miurou a do hostů se pustili s extraligovou vervou. Škoda, že jim ona verva nevydržela déle. Hosté se totiž nejen oklepali z úvodního náporu, ale ubránili se dokonce ve dvojnásobném oslabení. V závěru přesilovky Skuhravý trefil od modré spoluhráče Rudovského pukem do tváře. Ten padl jako podťatý a už cestou z ledu mu na líci vyskočil otok velikosti většího citrusu. Obavy pochvíli rozptýlil Rudovský starší, který nám sdělil, že jeho syn bude v utkání pokračovat, neb ho puk trefil naplocho.

Fanoušci se shodli, že by v první třetině Kladnu slušelo dvougólové vedení. Stacha, který v deváté minutě tečoval Nashovu střelu, napodobil o takřka půl hodiny později Pitule přímou střelou z pravého kruhu. Jen dozněly oslavy, přidali Rytíři pojistku v podobě třetího gólu. Kindl, čerstvý navrátilec z marodky, využil smutnění hostí, najel si při jejich střídání do pásma a v pohodě zakončil.

„Je to rozháraný, bez přihrávky, ale jsme lepší. Nevím, co by se mi dneska mělo na Budějovicích líbit,“ poznamenal k dění ve třetím dějství „Čužák“ Rys. Vystihl tím vše.

Rytíři proměnili jedinou přesilovku, Rudovský přežil hokejovou smrt, Mensator vychytal třetí nulu v sezoně, Miura se dokázal dostat k zakončení, ale na svůj premiérový gól si ještě počká. O něco dřív se dalšího zápasu dočkají kladenští fanoušci na svém zimáku. Ve středu totiž Rytíři hostí Benátky (18.00 h.).

Branky a nahrávky: 9. Stach (Nash, Kindl), 39. Pitule (Ptáček, Repe), 40. Kindl (Zajíc)

Rytíři Kladno: Mensator – Nash, Repe, Gutwald, Růžička, Zajíc, Ptáček, Kehar – Machač, Skuhravý, Rudovský – Kindl, Stach, Bílek – Dvořáček, Pitule, Redlich – Horna, Miura, Strnad – Hajný.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába – Kříž, Kolmann, Suchánek, Vráblík, Bohunický, Žovinec, Klinecký – Květoň, Pajič, Chovan – Nouza, Straka, Kuchejda – Marek, Rob, Babka – Guman, Mikyska, Švihálek – Žálčík.

Diváků: 3193

Nejlepší Rytíř podle VK: Mensator

 Jan Murárik

 

cbfanousci

Z Budějek přijela parádní grupa...