Se třemi body ze zápasu s Benátkami nad Jizerou se sice počítalo, ale mnohým v něm scházelo více branek, než je skóre 2:1. Trenér Jindřich Lidický byl rád, že jeho mužstvo muselo čelit precizní obranné hře hostí, pochválil benjamínka týmu a prozradil, co bude odměnou pro Vítězslava Bílka, když překoná střelecký rekord první ligy.

Překvapily vás Benátky?
Nepřekvapily. Čekali jsme, že budou hrát velmi dobře v obraně. Však také předtím v Přerově neinkasovaly, a to je co říct. V Přerově nedostat před čtyřmi tisícovkami diváků gól svědčí o precizní obranné hře. K tomu bylo třeba u nás přičíst ještě velmi dobrý výkon brankáře. Přes takový obranný val jsme se jen těžko dostávali a já jsem rád, že jsme si takovou hrou prošli. Hosté vedli a nám se naštěstí podařilo vývoj zápasu otočit. Svědčí to také o tom, že je jedno, jestli hrajete s druhým nebo předposledním týmem tabulky.

Napověděl vám soupeř, že máte proti tak důkladnému bránění změnit taktiku, nebo styl hry?
Nemáme důvod měnit ani jedno. Dál budeme hrát svoji hru a snažit se s ní vítězit.

Druhý zápas má za sebou junior Miura. Opět bylo vidět, že se mu z dospělého hokeje kolena nerozklepala. Jak ho hodnotíte vy?
Nebyl vidět, což znamená, že hrál dobře, že nekazil (usmívá se). Hledali jsme centra za Lukáče, který je zraněný a v sobotu v Prostějově určitě ještě nenastoupí, a protože Šilhavý ani Čurda centra nikdy nehráli, sáhli jsme po Miurovi. Pokud ho mohou trenéři juniorky dál postrádat, pak s námi do Prostějova pojede. On centra ve čtvrté lajně odehraje s přehledem. 

Chystáte pro Vítězslava Bílka nějakou odměnu, když překoná historický střelecký rekord první ligy?
Něco vymyslíme, i když ty jeho góly, to už je pro něj dostatečná odměna (směje se)...

Jan Murárik