Nenudili jsme se, ale velké vzrušení to taky nebylo. Rytíři – Most 3:2 (1:0, 1:0, 1:2). V pondělí čeká Kladenské v Jihlavě náročnější zápas (17.30 h.).

Spíše než na očekávaný debakl Mostu jsme byli zvědaví, jak si před domácím publikem povede posila Arťom Těrnavskij. Nedá se říct, že by výkonem zrovna oslnil, ve druhé třetině při vlastní přesilovce namazal soupeři na sólový únik, ale ani vyloženě nezklamal. „Musíme ho ještě nechat chvíli rozehrát. Měl dlouhou pauzu. Mně se docela líbí, jak hraje,“ komentoval vystoupení kolegy z obrany zraněný bek Jurij Repe (v pondělí vám nabídneme s Jurijem rozhovor).

„V první třetině jsme měli vyložených šancí na pět dalších gólů. O výsledek se není ani tak proč strachovat, vždyť hraje první s posledním,“ viděl úvodních dvacet minut legendární Milan Nový. Měl na mysli „loženky“ Bílka, Strnada, Račuka, Kindla či Redlicha. A tak na ukazateli skóre svítila jednička zásluhou Šilhavého (premiérový zásah v sezoně), který do branky dopravil odražený puk od mantinelu.

Ve druhém dějství podobnou situaci jako jeho spoluhráči spálil Stach. Ovšem ten si tři minuty před druhou sirénou přeci jen chuť spravil v početní převaze, když se ke gólu prokličkoval. „Áda dal důležitý gól. Teď už to je jasný. Na některých klucích se mi zdá, že tahají nohy. Hodně je to vidět na Arťomovi. Když bude chtít, klidně s ním půjdu odpoledne na další trénink. Ale bude dobrý, sázím na jeho zkušenosti,“ dodal Milan Nový.

„Áda“ Stach nejen jemu udělal radost dalším svým gólem. Tentokrát z jedné z jeho typických situací. Naskočil z trestné lavice přímo do nahrávky od beků, ujel všem, naznačil rameny střelu, potáhl puk a zavěsil pod břevno. Krátce na to neviděl Cikánek na střelu od modré, puk cinknul o tyč, zůstal za jeho zády a bylo po nule… Stach pět minut před koncem zahodil hattrick, když technickou střelou trefil jen tyčku prázdné branky.

Most přeci jen zápas trochu zdramatizoval. Místo přesilovky pět na tři zvolili Severočeši variantu s šestým hráčem v poli a vyplatilo se jim to. Trefil se kladenský Havlíček.

Branky a nahrávky: 3. Šilhavý (Strnad, Lukáč), 37. Stach (Bílek), 44. Stach (Redlich, Nash) - 9. Charousek (Písařík, Slavíček), 59. Havlíček (Kubinčák, Zeman).

Rytíři Kladno: Cikánek (Mensator) – Nash, Kehar, Těrnavskij, Růžička, Zajíc, Ptáček – Machač, Skuhravý, Račuk – Kindl, Stach, Bílek – Redlich, Pitule, Dvořáček – Šilhavý, Lukáč, Strnad.

HC Most: Hanuljak – Zeman, Charousek, Kokeš, J. Havelka, Černý, Cvrk, Baránek – Kubinčák, Havlíček, Smolka – M. Havelka, Tauš, Doležal – Řehoř, Slavíček, Písařík – Nedrda, Rod, Rindoš.

Diváků: 1121

Nejlepší Rytíř podle VK: Stach

Jan Murárik

mostternavskij

Těrnavskij nezklamal

mostvkladne

V Kladně se opět ukázal Jirka Zeman