Šlágr kola mezi Jihlavou a Kladnem vyzněl jednoznačně pro Rytíře. Ti na Horáckém stadionu zvítězili 4:2 (1:1, 3:1, 0:0) a „tipérka“ Vašeho Kladna Lucie se ujala v naší soutěži vedení.

Od začátku to bylo především o tom, kdo dokáže využít více přesilovek. Kladno jakoby zapomnělo, že ještě nedávno patřilo mezi nejlepší mužstva ve hře v oslabení. Při první brance si Jihlava ve dvojnásobném přečíslení s hostující trojicí pohrála, při druhé dokázala přehrát kladenskou čtveřici.

Na první gól odpověděl perfektně zakončeným únikem Machač, druhým šlo Kladno do vedení, když nahozením od modré trefil Zajíc. Podruhé do vedení šli Rytíři Bílkovou 42. trefou v sezoně. Současný nejlepší střelec WSM ligy ho vstřelil v přesilovce ze své „parkety“, tedy z pravého kruhu. Vteřiny scházely do konce druhé třetiny a Kladno udeřilo počtvrté a opět z přesilové hry! Špičkově sehrané přečíslení dokončil Nash po nádherné přihrávce kapitána Skuhravého.

Kanadský obránce si připsal 36. bod do kanadské statistiky, upevnil si první místo mezi obránci ligy a sedmým gólem se dotáhl na nejlepšího střelce mezi kladenskými beky Jurije Repeho (zítra s ním přineseme rozhovor).

Třetí třetinu Rytíři hru vzadu zavřeli a jihlavští hokejisté v obranném valu žádnou skulinu nenašli, a tak brankový poměr určil prvního lídra pomyslné tabulky tipérů Vašeho Kladna, Lucii Novákovou.

Rytíři příští duel hrají na domácím ledě ve středu proti Havířovu (18.00 h.).

Branky a nahrávky: 7. Skořepa (Kaláb, Důras), 26. Bilčík (Diviš, Skořepa) – 8. Machač (Dvořáček, Ptáček), 23. Zajíc, 33. Bílek (Rudovský, Skuhravý), 40. Nash (Skuhravý, Stach)

HC Dukla Jihlava: Honzík (Škarek) – Bilčík, Štebih, Parýzek, Škůrek, Grebenyuk, Dobrovolný, Kaláb – Beránek, Skořepa, Důras – Diviš, Jícha, Kolář – Harkabus, Anděl, Kohout – Šafář, Březina, Prokš.

Rytíři Kladno: Mensator (Cikánek) – Kehar, Nash, Růžička, Těrnavskij, Ptáček, Zajíc, Gutwald – Rudovský, Skuhravý, Machač – Bílek, Stach, Kindl – Dvořáček, Pitule, Račuk – Strnad, Lukáč, Redlich.

Diváků: 2261

Jan Murárik