Třetí Kanonýři se ke čtvrtému venkovnímu zápasu v řadě vydali na palubovku vedoucího Liberce, který v minulé sezóně sestoupil z extraligy a chce se do ní okamžitě vrátit.

FBC Liberec – FBC Kanonýři Kladno 9:2 (5:1, 1:0, 3:1)

Kladno se ujalo vedení ve 3. minutě, kdy Přívara uklidil míček do branky. Liberec rychle reagoval a v 7. minutě otočil skóre na svoji stranu. To nebylo z jeho strany vše, protože v čase 16:04 vedl dokonce 5:1 a vyhnal Cmírala z branky!

Ve druhé třetině se kladenským povedlo srovnat hru, ale nepodařilo se jim vstřelit branku. Oproti tomu domácí přidali šestý gól z přesilové hry.

Závěrečnou dvacetiminutovku otevřel gól libereckých v přesilové hře 4 proti 3 a zbytek zápasu se jen dohrával. Liberec na 8:1 zvýšil v 52. minutě a lehkou korekci stavu zařídil o dvě minuty později Klápa. Brankový účet zápasu uzavřel Liberec devátým gólem.

Kanonýři i přes prohru zůstávají na 3. příčce, ale tabulka je nesmírně vyrovnaná. Mezi 2. a 10. místem je rozdíl pouhých šesti bodů! Kladenští se v sobotu 30. 1. představí po více než měsíční pauze v domácí hale BIOS, kde od 19.00 hod. přivítají pražské Black Angels, kteří jsou desátí.

Sestava Kladna: Cmíral (17. min. Šimon) – Burian, Pertlík, Přívara, Nushart, Klápa – Mandler, Richtr O., Lacko, Lapuník, Leipner – Holčák, Míka, Linhart, Slivka, Ritchtr T. – Běhal, Štechmüller, Gruber

Branky a asistence Kladna: 02:49 Dušan Přívara (Alois Burian), 53:37 Michal Klápa (Dušan Přívara).

- tl -