Stach s Bílkem potřebovali osm minut k tomu, aby Havířov v Kladně neměl už v první třetině o co hrát! Rytíři – AZ 5:2 (4:0, 1:1, 0:1).

„Jdu se najíst a pořádně vyspat,“ utrousil po dnešním tréninku Vítězslav Bílek. „Spal dvě hodiny,“ konstatovala před utkáním Víťova přítelkyně, která přijela fandit i s maličkou slečnou Bílkovou. K dnešnímu dni má Vítězslav Bílek na svém kontě 44 gólů a v naší zítřejší anketě si můžete zatipovat, zda do konce základní části WSM ligy překoná magickou hranici 50 branek.

Oběma nejlepším hráčům WSM ligy stačilo zamířit Matouškovi na jeho pravou stranu a mohli si připsat další z desítek gólů do kanadského bodování. David Stach k tomu přidal ještě zápis do asistencí. Havířovský brankář totiž první tři góly dostal po své vyrážečce, poté sice zamával na rozloučenou, ale jeho nástupce si vedl jen o maličko lépe.

„Nemůžeme chtít, aby kluci dávali tři čtyři góly každou třetinu,“ smál se Milan „Balík“ Nový po druhém dějství. „Jenom bych klukům kladl na srdce disciplínu. Znovu se mi zdá, že se nechávají zbytečně vylučovat. Ale hokejově jsem s nimi spokojený. Havířov je šestý v tabulce a prohrává po dvou třetinách pět jedna. To svědčí o naší síle. Podle mě už nepotřebujeme další nové tváře. Těrnavskij se rozehrává do dobré formy, jeho příchodem nám přibyla vysoká postava. Na vysokých hráčích play off stojí. Já už vidím Kladno v baráži, kde se nás už teď musí Litvínov s Vary bát,“ domnívá se rekordman mezi československými střelci. To by se ovšem nikdo od nich nesměl dívat na přenos ze třetího dějství. Kladno ho prohrálo a z hlediště se ozýval pískot…

V sobotu se Rytíři představí na ledě Litoměřic (17.00 h.).

Branky a nahrávky: 2. Bílek (Stach), 5. Bílek (Stach), 8. Stach (Bílek), 12. Ptáček (Račuk, Kindl), 38. Redlich – 25. Sedláček (Sztefek, Kalus), 47. Kotala (Bednář)

Rytíři Kladno: Mensator – Nash, Kehar, Těrnavskij, Růžička, Zajíc, Ptáček, Gutwald – Machač, Skuhravý, Rudovský – Kindl, Stach, Bílek – Račuk, Pitule, Dvořáček – Redlich, Lukáč, Strnad.

AZ Havířov: Matoušek (8. Laco) – Krisl, Lenďák, Bahounek, Mazanec, Graca, Punčochář – Gřeš, Pechanec, Kotala – Maliník, Meidl, Kanko – Sztefek, Sedláček, Kalus – Bednář, Hudeček, Matějek.

Diváků: 1268

Nejlepší Rytíř podle VK: Bílek

Jan Murárik

kladnoheslo

Heslo Všechno je možné platí na Bílka dvojnásob...