Kladno podlehlo „Kališníkům“ 1:3 (0:1, 1:2, 0:0). Proč? Rytířům scházela souhra Stacha s Bílkem i přesná střelba ostatních. Svou další premiéru v kladenském dresu má za sebou obránce Jaroslav Mrázek.

Lídr kanadského bodování WSM ligy s Rytíři kvůli nachlazení do Litoměřic neodjel a bylo to znát. Přihrávky Davida Stacha spoluhráčům chyběly. Zároveň se potvrdilo pravidlo, že Rytíři na Litoměřice zahrát neumějí. Podobně jako v minulé sezoně, kdy většinu vzájemných duelů s „Kališníky“ prohráli. To je ještě drtila dvojice Bílek – Kalla. Nyní má Stadion vedle Kally kladenské Hornu a Tomana. A právě bývalý kladenský bek si připsal bod za asistenci při prvním gólu, který daly Litoměřice po necelých třiceti sekundách hry.

Kladno přispělo do gólového zápisu až po třetím přesném zásahu domácích. Přičemž předtím neproměnil Rudovský trestné střílení (Kladno podruhé za sebou této výhody nevyužilo). A když pravé křídlo Skuhravého formace neproměnilo největší šanci hostí v posledním dějství, a Rytířům se nevydařila hra se šesti v poli, odvezlo si Kladno třetí prohru z posledních čtyř utkání na cizím ledě. Navíc Kladenští vstřelili za posledních pět třetin jedinou branku.

V dalším kole hrají Rytíři doma s Ústím nad Labem (středa, 18.00 hod.).

Branky a nahrávky: 1. Doležal (D. Bílek, Toman), 34. Přeučil (Kopta), 36. Kopta (Berger) – 38. Lukáč (Nash, Kindl)

HC Stadion Litoměřice: Pavelka – D. Bílek, Toman, Pavlas, Mikliš, Piegl, Šulc, Chmel – Kalla, Doležal, Švagrovský – Horna, Nedvídek, Beránek – Kopta, Berger, Přeučil – Krátoška, Valášek, Brandejský.

Rytíři Kladno: Mensator (Cikánek) – Nash, Kehar, Těrnavskij, Růžička, Gutwald, Ptáček, Mrázek – Machač, Skuhravý, Rudovský – Dvořáček, Kindl, V. Bílek – Redlich, Pitule, Lukáč – Šilhavý.

Diváků: 1710

Jan Murárik

Foto: Michaela Luňáčková, Litoměřice