Fotbalisté kladenského SK nebudou na pohár Meteoru vzpomínat rádi. Už podruhé na něm dostali od soupeře pět gólů. Tentokrát ale nevsítili ani jeden, a tak odjížděli domů s porážkou od Českého Brodu 0:5 (0:4)!

Jestliže v úvodním zápase turnaje dali Třeboradicím tři góly (3:5), pak proti Brodu branku soupeře až na dva pokusy míjeli. A oba si vybrali už v prvním poločase. Střelu Junga brankář s námahou vytěsnil mimo tři tyče, průnik Šímy pak zlikvidoval pádem pod nohy. Kladno přitom hrálo většinu času před šestnáctkou soupeře. Ovšem bez kýženého efektu.

Jak efektivně zakončovat útočné akce ukázal Český Brod v úvodních deseti minutách. V tu dobu vedl dva nula, načež ještě dva góly do konce poločasu přidal. „Tři centry do vápna, tři góly. To snad není pravda, co tam ta naše obrana dělá,“ lamentoval o poločase trenér Kladna Ivan Pihávek. Čtvrtý spadl za záda Tesaře po dlouhém lobu dvě vteřiny před změnou stran. Druhý poločas se odehrával převážně mezi šestnáctkami. Brodu stačila jedna samostatná akce k završení skóre, Kladnu ani několik centrů do vápna…

Kladenské čeká další pohárový zápas na Meteoru v sobotu 6. února proti pražské Admiře (16.00 hod.).

Sestava SK: Tesař – Kalina, Veselý, Pechr, Skořepa, T. Proházka, J. Růžička, Borák, Šíma, Hanzlík, Jung (střídali Štoncner, Kraus, Bořík). J. Procházka, Tóth a Suchý nenastoupili kvůli zranění či nachlazení.

Nejlepší podle VK: Kalina a Jung.

Jan Murárik

fotbalbrodjung

Jung byl jedním z mála kladenských hráčů, kteří snesli přísnější měřítko

fotbalbrodobrovskou

Obrovskou gólovku zahodil v první půli Šíma

fotbalbrodtrener

Trenér Pihávek ke konci zápasu tlačil očima čas