Florbaloví Kanonýři se vrátili po šesti týdnech do domácí haly BIOS, kde v rámci 18. kola přivítali pražské Black Angels bojující o play off.

FBC Kanonýři Kladno – Black Angels 5:4p (2:1, 1:2, 1:1 – 1:0)

Kladno vstoupilo do utkání parádně a už ve druhém střídání otevřel skóre Lacko. Navíc v 5. minutě využil přesilovku Slivka. Kladenští soupeře přehrávali, ale nepodařilo se jim proměnit druhou přesilovku, po které přišel gól Andělů.

Již třetí přesilovkou Kanonýrů začala druhá třetina, ale stav se v ní neměnil. Až po jejím uplynutí zvýšil na 3:1 Gruber. Pražané rychle snížili zásluhou Nekoly. Ve 35. minutě přišlo na řadu i první vyloučení kladenského hráče a za Holčákovu vysokou hůl bylo nařízeno i trestné střílení. V něm hostující Štěrba nepřinutil Šárku ani k zákroku, protože nedokázal zakončit. V následném oslabení však domácí inkasovali a bylo srovnáno.

Posledních dvacet minut se začínalo „od nuly“. Kladno mělo více míček na svých čepelích, ale hosté hrozili z protiútoků. Pět minut před koncem strhl vedení na stranu Black Angels čtvrtým zásahem v zápase Nekola. V čase 56:45 dostali Kanonýři možnost čtvrté početní výhody. Po přesilovce přišla na řadu power play, ve které srovnal z dorážky dvě vteřiny před koncem Klápa (radující se na snímku)!

Prodloužení trvalo jen 20 vteřin, po kterých Nushart trefil obránce, od kterého se míček odrazil do sítě. Druhá šťastná trefa v rozmezí 22 vteřin zajistila Kanonýrům bonusový bod.

Sestava Kladna: Šárka – Holčák, Pertlík, Přívara, Nushart, Klápa – Burian, Richtr O., Lacko, Prošek, Leipner – Slivka, Míka, Gruber, Linhart, Ritchtr T.

Branky a asistence Kladna: 01:11 Petr Lacko (Jakub Prošek), 04:59 Ondřej Slivka (Tomáš Nushart), 26:06 Jakub Gruber (Ondřej Míka), 59:58 Michal Klápa (Tomáš Nushart), 60:20 Tomáš Nushart.

- tl -

Foto: Petr Hácha