Kladno – Ústí – Kladno. To jsou štace univerzálního útočníka Jana Daleckého v této sezoně. Tenhle Rytíř neměl úplně šťastný začátek sezony. Více prostoru i úsměvu zažil poté na severu Čech v Ústí nad Labem. Nyní si ho Kladno stáhlo zpátky.

Překvapila vás zpráva, že se vracíte do Kladna?
Překvapila mě hodně. V neděli večer mi volal trenér Čermák, že se vracím. Ještě jsme se dohodli, že pondělí odtrénuji v Ústí a od úterka budu v Kladně. Do té doby jsem neměl ani náznaky, že by mě Kladno chtělo.

Jak si svůj návrat vysvětlujete?
Kladno zřejmě potřebuje mít do play off co nejširší kádr a já v útoku můžu hrát na všech postech. Jsem rád, že jsem zpátky, i když v Ústí mně po všech stránkách nic nechybělo.

Jak jste byl u Lvů spokojený herně?
Dostával jsem na ledě víc prostoru než v Kladně, takže po téhle stránce jsem spokojený byl, ale méně spokojený jsem se svojí produktivitou. Ta mohla být určitě lepší…

Rytíři hrají ve středu s Ústím doma. Jak se Lvi připravují?
Trenéři nám v pondělí zdůrazňovali, že každý bod má cenu zlata. Takže se o nějaký zisk v Kladně určitě pokusí. Na druhou stranu Ústí má hodně zraněných obránců, což jejich hru zřejmě dost ovlivní.

Nastoupíte proti nedávným spoluhráčům?
Nevím, to záleží na trenérech a zřejmě i na zdravotním stavu kluků. Mám v Ústí kamarády a bylo by zajímavé proti nim hned nastoupit (směje se).

Jan Murárik