Kladenské volejbalistky z klubu Vavřinec mají jedinečnou šanci kvalifikovat se do předkol baráže o postup do extraligy. V sobotu k tomu udělají první kroky.

V tělocvičně 11. základní školy se 6. února střetnou ve skupině s družstvem Mikulova Praha a o týden později se Střešovicemi (vždy mezi 9. a 15. hodinou). „Máme kádr složený z devíti výkonnostně vyrovnaných hráček Vavřince a dvě hráčky u nás hostují z Plzně. To je rozdíl od jiných týmů, kde zápasy odtáhnou většinou dvě, maximálně tři hráčky. V našem týmu je vždy na hřišti šest komplexních hráček a tím pádem nedochází k žádnému slabšímu postavení, kde bychom ztratily větší šňůru bodů,“ říká trenérka Irena Pokorná.

Kladenská děvčata čekají v únoru i v březnu tři dvojzápasy doma a venku. Pokud se po jejich skončení umístí nejhůře na druhém místě, kvalifikují se do předkola baráže o postup do bojů o extraligu. „Trénujeme pro ty nejvyšší cíle, dáváme tomu všechny všechno. Společně doufáme, a určitě o to budeme bojovat, že si v příští sezóně zahrajeme extraligu!“ dodává trenérka.

Jan Murárik