Do země tulipánů jela na zkoušku a uspěla. Naše nejúspěšnější kladenská thajboxerka a budoucí maturantka na sportovním gymnáziu Tereza Dvořáková si otevřela dveře za dalšími úspěchy i zkušenostmi.

„Můj trenér Hakim pozval na Noc válečníků přátele z Holandska, aby se na mě podívali. Jsou to lidé kolem bojových sportů, které se na různých úrovních a ligách pořádají v Holandsku,“ říká Tereza a dodává, že jí stačil pouhý jeden zápas, aby zaujala. „Zařadili mě do nižší úrovně a já ten zkušební zápas vyhrála. Odjížděla jsem s vědomím, že mi začnou shánět soupeřky. Těším se, protože Holandsko je thajskému sportu zaslíbené a bojová umění jsou tam velmi populární,“ dodává studentka s přezdívkou „Vepřoun“.

Ovšem ještě předtím, než odjede vybojovat další duel, čeká ji soustředění v zemi, odkud si naši mistři ringu málokdy přivezou medaili. „O jarních prázdninách mám domluvené soustředění v Bělorusku. Nebudu tam soutěžit, jen trénovat. Ostatně i to úplně stačí, abych byla hodně bita. V Bělorusku totiž i ti méně zdatní domácí borci dávají například našim mistrům lekce,“ směje se Tereza Dvořáková.

Jan Murárik