Rytíři se střelecky trápí. Kdyby lépe mířili, ústečtí Lvi by si jistě neodvezli výhru v prodloužení 3:2 (1:1, 0:0, 1:1 – 1:0). Pozitivní na porážce je forma posil Mrázka s Procházkou.

Pět kladenských odchovanců v dresu Lvů domácím celý zápas zatápělo. Vrcholem sebevědomí hostí byl únik Tenkráta ve vlastním oslabení a jeho přesná střela z pravého křídla. O dvacet vteřin později měli ruce nad hlavou také Rytíři. Přesilovku ukončil Pitule po skvělé spolupráci s Procházkou. „Hraje výborně,“ chválil si nového spoluhráče střelec gólu. Ostatně nováčci Procházka s Mrázkem z ledu téměř neslezli.

„Hrajeme dobrý hokej. Líbí se mi Procházka i Mrázek. Jsou to opravdu posily. Mají šťávu a je na nich vidět, že se chtějí s Kladnem poprat o postup,“ viděl prvních dvacet minut Milan „Balík“ Nový. To další kladenská legenda mezi diváky byla kritičtější. „Je to špatné. Neustále hrajeme za brankou a v přesilovkách nestřílíme. Co je platné, že máme výborné bruslaře, když to neprodáme…“ říká Zdeněk „Bača“ Hrabě.

A druhé dějství jeho slova potvrdilo. Domácí sice o něco více stříleli, ale bez kýženého výsledku. Smůlu si vybrali Skuhravý s Bílkem, jejichž rány jen orazítkovaly tyčky. Stejně se na druhé straně vedlo exkladenskému Melkovi.

Kladenští v několika posledních zápasech doma nechávají vyniknout brankáře hostí. Nejinak tomu bylo v poslední třetině. Soukup pochytal projektily Nashe či Skuhravého a poradil si i s parádním sólem Procházky. Rytířům dělaly potíže i rychlé průniky hostí. Po jednom, který zastavili jen za cenu faulu, si Tenkrát vyzkoušel, neúspěšně, trestné střílení. Před ním ovšem Mensatora propálil z rohu Chalupa.

Jak se proměňuje únik, předvedl krátce poté Redlich, který si najel z levého křídla do kruhu, odkud parádní trefou vyrovnal. Škoda, že stejně přesnou mušku neměl tři minuty před koncem Machač, který jel na Soukupa nikým nerušen.

V prodloužení minul tváří v tvář Soukupovi branku Kehar. Na druhé straně si věděl rady Tůma.

„Klukům nelze upřít snaha. Jen tu střelbu musejí ještě trochu vypilovat,“ uzavřel zápas Milan Nový.

Rytíři v sobotu hrají v Šumperku (17.00 h.) a v pondělí hostí Přerov (18.00 h.).

Branky a nahrávky: 10. Pitule (Procházka), 55. Redlich (Pitule, Kehar) – 9. Tenkrát (Bernad), 47. Chalupa (Tenkrát, Bernad), 63. Tůma (Roubík, Tenkrát)

Rytíři Kladno: Mensator – Nash, Kehar, Mrázek, Růžička, Těrnavskij, Ptáček – Procházka, Skuhravý, Rudovský – Machač, Stach, Bílek – Kindl, Pitule, Dalecký – Redlich, Lukáč, Šilhavý.

HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup – Brož, Sobotka, Bernad, Chalupa, Holomek, Hes, Macek, Skočovský – Tůma, Roubík, Kloz – Tenkrát, Čurda, Kuchler – Křivohlávek, Melka, Merta – Navarra, Gengel, Janák.

Diváků: 2165

Nejlepší z Rytířů podle VK: Procházka

Jan Murárik

 

kladnoustijarda

Jarda Mrázek, posila z Chomutova, si nenechal nic líbit

kladnoustimartin

Martin Procházka hrál výborný zápas

kladnoustiruzicka

S Davidem Růžičkou to na okamžik vypadalo po srážce zle

tabuleusti