Nováčci v sestavě, nepřesná střelba, fůra vyloučených a prohra. To byl zápas Rytířů s Ústím nad Labem. Trenér Lidický poté uvedl, jak se chystají na blížící se play off.

Jaroslav Mrázek a Martin Procházka. Dvě posily, které herně v zápase rozhodně nezklamaly. Alespoň diváky. Byl jste s nimi rovněž spokojený?
Martin okamžitě do týmu zapadl herně i lidsky. Jenom ho teď zkoušíme, ve které lajně ho pro play off necháme. Už jsme o něj stáli na začátku sezony, takže jsme rádi, že ho máme. Jarda taky odehrál, až na jeden zbytečný faul, dobrý zápas.

Zbytečných faulů tentokrát udělali vaši svěřenci možná až moc…
Možná některé zákroky byly zbytečné. Ovšem na nás bylo třeba patnáct faulů a soupeř šel ven jen v polovině z nich. Kdybychom hráli více přesilovek, zápas mohl vypadat jinak.

Bývalí hráči vám vytýkají malou frekvenci střelby i její nepřesnost. Dá se s tím v závěru sezony ještě něco dělat?
Podle mě jsme v zápase s Ústím stříleli docela hodně. Bohužel, lítalo nám to mimo. Samozřejmě, s pilováním přesnosti střelby se dá dělat pořád hodně a my se na to zaměříme.

Další si myslí, že byste soupeře měli, kvůli zjednání potřebného respektu, víc řezat...
Tak na to hráče máme. Ale v závěru základní části všichni víme, že řezat, to je hloupost. Všichni potřebují do vyřazovacích bojů zdravé hráče. Až to bude nutné, tak na tu tvrdou hru máme Těrnavskije, Skuhravého a Nashe. Tihle umí přitvrdit i vědí jak na to, když je potřeba. Jsme připraveni to i řezat.

Jan Murárik