Bývalý kladenský kapitán Petr Tenkrát přijel do bývalého působiště v roli tahouna ústeckého Slovanu. Na sever Čech po zápase s Rytíři odjížděl spokojený a se dvěma body za výhru 3:2 v prodloužení.

Jak se vám hrálo proti svému mateřskému klubu v roli soupeře?
Byl to příjemný zápas s dobrým výsledkem v náš prospěch. My teď bereme každý bod, takže se spokojeností odjíždíme zase do Ústí.

V úvodu utkání jste se při vašem oslabení gólově prosadil. Jak moc tato trefa ovlivnila zápas?
Jo, pěkný, ještě k tomu v oslabení. Tím si myslím, že jsme pozměnili ráz celého zápasu. Sice pak Kladno vyrovnalo, ale to svědčilo i nám a nakonec to byl parádní zápas a odjíždíme s dvěma body.

Ústecký Slovan je v závěru základní části na desátém místě. Pomýšlíte ještě na přímý postup do play off nebo se soustředíte hlavně na jeho předkolo?
My bychom byli rádi hlavně za to předkolo. Myslím si, že to bude boj do posledního zápasu a hrozně to chceme udržet. A co se děje před námi? Samozřejmě, člověk se na to taky podívá, ale my musíme koukat hlavně pod sebe, aby nás někdo nepřeskočil a my se udrželi v předkole.

Poslední dobou se v ústeckém dresu objevuje hned několik bývalých hráčů Kladna, nevznikají v kabině menší skupinky nebo vzájemná rivalita?
Ne, to rozhodně ne. Samozřejmě je nás tam víc, ale nic podobného se tam určitě nezavádí. Jsme prostě jeden tým a tak to je.

Matouš Soukup

Foto: Sporty Ústí