Během lednové Olympiády dětí a mládeže v Ústeckém kraji řešil Lukáš Jůdl (22) i jinou záležitost, než jen psaní o mladých sportovních nadějích. Spolupracovník Vašeho Kladna dostal od kladenských Rytířů nabídku komentovat na internetu přímé přenosy z domácích zápasů!

Člen redakce Vaše Kladno Lukáš Jůdl začal svou cestu sportovního žurnalisty na televizi Sport5, odkud si odnesl cenné zkušenosti v oblasti práce s videi a tvorbou video-reportáží. V internerovém deníku Vaše Kladno dostal šanci zpracovávat sportovní události ve svém rodném městě. Pak si vyzkoušel půlroční stáž v redakci Nova Sport, byl vybrán do programu Mladí novináři na již zmíněnou Olympiádu dětí a mládeže 2016. Současně pracuje ve sportovní redakci Týden.cz, a také dělá pro hokejový klub Rytíři Kladno.

„U Rytířů mám na starost pozápasové rozhovory s hráči na kameru, které pak střihám. Stále se mám v práci s videi co učit, ale v klubu získávám velmi cenné zkušenosti. Mají tam se mnou trpělivost a jsou ochotni mou práci zdokonalovat,“ říká talentovaný student.

K rozhovorům mu tedy v posledních dnech přibyla práce komentátora. „Nabídka se nedala odmítnout, je to další zkušenost. Zatím nevím, jestli budu chtít v budoucnu o sportu psát, nebo se věnovat audiovizuálním médiím, tak dělám oboje a uvidí se,“ doplňuje. Komentovat ho můžete slyšet každý domácí zápas kladenských Rytířů na klubovém YouTube kanálu, kde jsou ke zhlédnutí i jeho rozhovory s hráči. Pokud se nedostanete na dnešní utkání Rytířů s Přerovem do hlediště kladenského zimáku, najděte si na stránkách Rytířů komentovaný přímý přenos v Lukášově podání .

- red -

judltakto

Takto můžete Lukáše vidět z dolních tribun. Zápasy komentuje z galerie pod střechou zimáku