S novým liberem je zjevně volejbalové Kladno ještě silnější. Odolena Voda – Kladno volejbal.cz 2:3 (25:20, 23:25, 30:32, 25:18, 11:15). Je to třetí kladenské vítězství v řadě a Fortuníkovo mužstvo je stále ve hře o účast v bojích o play off!

Libero Václavík hrál tak, jako kdyby pod vysokou sítí neměl téměř tříměsíční pauzu. Do mužstva okamžitě zapadl, což uznalým pokyvováním hlavy také potvrdil, ke spoluhráčům občas velmi kritický van Haarlem.

V „Odolce“ předvedl kladenský nadstandard Křesťan, ostatní se přidali místy nad hranicí své aktuální formy a Kladno dalo všem soupeřům kolem osmého místa v tabulce najevo, že s Kladeňáky musí extraliga počítat v bojích o play off.

„Chválím tentokrát celé mužstvo. A tím myslím i náhradníky, kteří zahráli velmi dobře. Třeba Lenc na place hru v ten okamžik pozvedl. Zápas skončil spravedlivě, kdybychom získali tři body, bylo by to pro domácí příliš kruté, ale měli jsme na ně,“ usmíval se po zápase trenér Milan Fortuník, který právě v Odoleně Vodě před lety založil novodobý klub.

Příští kolo sehrají Kladenští před vlastním publikem proti Ostravě už ve čtvrtek (18.00 h.).

Sestava Kladna: Fotk, van Haarlem, Bouza, Václavík, Křesťan, Trojan, Cull – Kozík, Syrůček, Lenc a Nesvačil.

Jan Murárik

Ilustrační foto: archiv

odolkatabulka