Odletěla do Španělska, aby si zlepšila hru. Kladenská tenistka Kateřina Stachová se v těchto dnech vrací na otočku domů, aby dala pohár do poličky, navštívila střední školu a po týdnu se vrátila zpátky na jih.

V San Sebastianu se připravuje pod dohledem Španěla Adolfa Gomeze, nového trenéra ze stáje Novaka Djokoviče. „Chtěla jsem trenéra, který by se věnoval jenom mně. Je to bývalý profesionální hráč se zkušenostmi s trénováním hráčů z první stovky světového žebříčku,“ říká Kateřina Stachová.

A první hmatatelný výsledek na sebe po třech týdnech tvrdé dřiny nenechal dlouho čekat. Hráčka kladenského Slovanu vyhrála singlový turnaj ve Victorii.

„Alfonso potvrdil pověst Španělů, kteří vyznávají velmi tvrdou přípravu. To je rozdíl mezi tím, co jsem zažila v Česku nebo v Srbsku. V osm ráno odcházím trénovat a domů se vracím v devět večer. Nejvíc času trávím běháním, zaměřili jsme se i na forhend. Změnili jsme techniku,“ dodává.

Kateřina se dosud specializovala především na debla. „O deblu jsme zatím moc nemluvili. Měla bych teď začít trénovat se zkušenější hráčkou, tak uvidíme, jestli si sedneme i deblově,“ těší se sestra hokejového Rytíře Davida Stacha.

Jan Murárik