Zápas 49. kola WSM ligy, ve kterém kladenští Rytíři hostili tým Přerova, dopadl lépe pro Zubry. Ti si připsali dva body za výhru v prodloužení. O výjimečný duel se jednalo pro Petra Hořavu, který na kladenském zimním stadionu vyrůstal a teď zde byl v roli soupeře. Po vítězném zápase v dobrém rozmaru odpovídal na otázky Vašeho Kladna.

Jak hodnotíte zápas s Přerovem, jste spokojený s výsledkem?
S výsledkem určitě. Na dosah jsme měli tři body, ale máme dva. I tak si myslím, že z Kladna je to hodně slušné.

V předešlé sezóně jste nastupoval za anglický celek Milton Keynes Lighting, mohl byste stručně zhodnotit tuto zkušenost a úroveň ligy?
Nechci, aby to vyznělo namachrovaně, ale úroveň je slabší. Taková druhá liga u nás. Někteří kluci tam chodí do práce, trénuje se večer a o víkendech jsou zápasy. Jsem za to ale rád, užil jsem si to a tak to je.

Kdy se vám naskytla možnost hrát v Anglii?
Tak já jsem vlastně nic neměl, s Kladnem se spadlo a já měl určité problémy s panem Čelanským, tím to pro mě tady bylo uzavřené. Pak se mi naskytla cizina a já to chtěl zkusit.

Využil jste své působení také k návštěvě místního fotbalu?
Na fotbal jsem tam nechodil. Trénovali jsme dvakrát do týdne, ještě k tomu večer. Šel jsem ráno do posilovny, do bazénu a snažil jsem se něco udělat. Byl jsem vlastně pořád v tréninku.

Je vůbec možné se hokejem v Anglii plně uživit?
Já si myslím, že určitě. Ale je to pro člověka, co nemá děti. Protože život je tam dost nákladný a člověk si ještě musí najít práci, aby z toho byl slušný výdělek.

Jak jste spokojený s vaším působením v Přerově?
Hrajeme suprový hokej a nad očekávání. Nemám co vytknout a jsem rád, že se mi z Přerova ozvali.

Věříte ještě ve váš návrat do Kladna?
Asi už nevěřím. Ale to je spíš otázka na vedení klubu.

Matouš Soukup