Jeho tým předvedl v sobotu na turnaji Meteoru výborný výkon. Byť SK do Prahy přijelo ve značně okleštěné sestavě, vydrželo zápas odehrát ve slušném tempu. Trenér Ivan Pihávek byl spokojený.

Odehráli jste celý zápas ve vaší režii. Bohemians Praha jste jednoznačně přehráli i přestříleli. Byl to konečně přípravný duel podle vašich představ?
Vyzkoušeli jsme si nějaké věci, o který jsme se do té doby bavili v kabině. Například rozehrávku od brankáře a kombinaci středem hřiště. Máme velkou marodku a kvůli tomu jsme nebyli schopní se na tréninku sejít v takovém množství, abychom si tyhle fáze hry vyzkoušeli. Tak jsme vlastně Bohemku vzali jako tréninkového partnera.

Jak si vysvětlujete, že mančaft, ať už z pracovních nebo zdravotních důvodů, nemá společně příliš odtrénováno, a přesto jste už druhý zápas předvedli střelecké hody?
Nevnímám to jako nějaké stoupání formy mužstva. V lednu, kdy jsme na turnaji zase inkasovali my, tak jsme měli problém s velkou tréninkovou zátěží a také s hrou dozadu. V současné době trénink zaměřujeme víc na dynamiku a práci s míčem než na kondici a v zadních řadách došlo k přeskupení. Už neděláme v obraně hloupé chyby ani neinkasujeme hloupé góly. A dobré je, že branky nestřílí jenom jeden dva hráči, ale že je jich víc. 

Rýsuje se vám ideální stoperská dvojice Honza Procházka – Hanzlík?
Takhle bych stopery na jarní část soutěže neviděl. Honzu Procházku budeme potřebovat na začátek jara do zálohy místo Tomáše Procházky, který má distanc z podzimu, stejně jako Šíma. Na stoperu je k Hanzlíkovi asi momentálně nejlepší varianta Pechr, protože Suchý marodí s achilovkou a my nevíme, jak na tom za tři týdny bude. Pechr s Hanzlíkem jsou soubojoví i rychlostně vybavení hráči. Další potíže máme se složením zálohy, kde kromě Šímy bude chybět Tóth, který má frakturu palce u nohy. 

Co vás tento týden čeká?
Zítra večer dohráváme na Meteoru zápas s Benešovem, což je těžký třetiligový soupeř a hned v sobotu pokračujeme v Praze dalším turnajovým zápasem. Oba zápasy využijeme zároveň jako náročný trénink. Apeloval jsem proto na hráče, ať si zařídí volno. Zbytek týdne opět odtrénujeme jak se dá.

Jan Murárik