Milan Nový: Kluci musejí zabrat

Rytíře sledoval ve většině domácích klání, několikrát byl s nimi i na cizím ledě. Legendární kanonýr Milan Nový (64) patří nejen mezi hokejové odborníky, ale také patrioty kladenského hokeje. Po základní části WSM ligy hodnotí projev Rytířů před nadcházejícím play off.

Jaká podle vás byla základní část ligy v pojetí Rytířů?
Gratuluji trenérům a týmu k prvnímu místu. Nemyslete si, že je jednoduché skončit první. Hrál jsem tuhle soutěž a vím, jak je to náročné. Mužstvu pomohly příchody Těrnavskije, Mrázka i Procházky. Je jen škoda, že Procházka nebude moct nastoupit v baráži. Ale to předbíhám událostem. Už první kolo play off je velká překážka, kterou budou muset hráči zdolat. Kladno je v první lize něco jako Sparta v extralize. Taky na nás se chce každý vytáhnout. Vždyť týmy v předkole play off, které připadají v úvahu jako náš soupeř, můžou mít za cíl pouze porazit Kladno, nic víc… 

Koho byste Kladnu přál za protivníka v prvním kole?
To je jedno, kdo to bude. Nemůžete koukat na jména, ale musíte prostě postoupit. Nemyslím si, že budou kluci vyhrávat v play off čtyři nula na zápasy, ale mají kvalitu a předpoklady postupovat.

V posledním rozhovoru pro Vaše Kladno jste se zmínil o nutnosti zlepšit hru v obraně i disciplínu hráčů, kteří až příliš často vysedávali na trestné lavici. Myslíte, že si dají na tyto záležitosti pozor?
Musejí na to myslet. Mají celý týden, aby zlepšili taktiku i herní projev směrem k lepší disciplíně. Jsou nejlepší v první lize a z toho pro ně plyne povinnost dostat se do baráže. V ní to bude chtít pořádnou dávku pokory, makat a makat. 

Co byste řekl hráčům, kdybyste se před ně postavil v kabině?
Že teď budou trénovat dvakrát denně. Aby nevypadli z rytmu. Štěstí musíte jít naproti. Podívejte se na Jardu Jágra. Maká, jde štěstí naproti a je úspěšný. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí