Brendon Nash: Vánoce jsme oslavili ve Varech, velmi se nám líbí Praha

Kanadský obránce ve službách kladenských Rytířů Brendon Nash se ve středočeském městě už plně aklimatizoval. Česko pořádně procestoval a místní styl staveb se mu líbí. Navíc se stal nejproduktivnějším obráncem WSM ligy, historický rekord v bodování mu však o dva body utekl.

Jaká byla základní část letošní sezony?
Cítil jsem se dobře. Jsem velice spokojený, jak jsme hráli a s tím, kde jsme teď. Měl jsem radost, že jsme se mohli rozloučit se základní částí na domácím stadionu před našimi fanoušky. Víme však, že můžeme hrát lépe, a že bychom hlavně hrát lépe měli.

Jste nejproduktivnější obránce ligy. Bylo obtížné toho dosáhnout?
Vždy a všude je těžké toho dosáhnout. Vděčím za to našemu týmu a především naší lajně, kde jsem hodně těžil z gólů Vítězslava Bílka.

Blíží se play off. Co v něm bude nejdůležitější v rámci přípravy a hry samotné?
Musíme mít silnější útočnou hru a vytěžit více z našich šancí. To nám dělalo ke konci základní části velké problémy a to je potřeba zlepšit.

V Česku už jste několik měsíců. Jaká místa jste už navštívil?
Cestoval jsem poměrně hodně. Během našich cest na sever jsem objevil zajímavá místa a se ženou jsme dokonce slavili Vánoce v Karlových Varech. Manželka pak byla se svými přáteli v Českém Krumlově a společně jsme navštívili zámek v Hluboké nad Vltavou. Několikrát jsme byli v Praze i s rodiči.

Viděl jste toho mnoho, jak se vám tu tedy líbí?
Česká republika má úžasnou historii. Je pěkné, že jsme sem přijeli a můžeme tu vidět opravdu originální místa. Máme z toho zážitek, protože vidíme odlišnou kulturu a je to tu jiné než v Kanadě.

Které místo bylo pro vás nejúchvatnější?
(Praha, samozřejmě – odpovídá za Brendona jeho spoluhráč a velký srandista František Ptáček.) Je to pravda. Hlavní město má nádherné centrum, staré a historické části. Nemohu opomenout Pražský hrad. Lidem, kteří by sem chtěli přiletět třeba z Kanady, bych to určitě doporučil.

Viděl jste něco, co by bylo podobné místům či městům v kanadském stylu?
To určitě ne, vypadá to tady úplně jinak. Především architektura a historické budovy jsou zcela odlišné. Zvlášť Praha se od všech měst velmi odlišuje svou originalitou.

Lukáš Jůdl


Počasí Kladno

Předpověď počasí