Patří k největším legendám kladenského hokeje. Trénuje juniory, dospělé a po sezoně také hokejisty na kolečkových bruslích. Bývalý mistr světa v hokeji i v hokejbale Vladimír Kameš (51) bude jedním z dalších čtyř tipérů Vašeho Kladna, kteří budou soutěžit o to, kdo uhodne nejvíce přesných výsledků Rytířů v play off.

Povedlo se vám někdy uhodnout přesný výsledek?
Jednou jsem uhodl rovnou dva. Hrálo se hokejové mistrovství světa a já dal v semifinále ve společnosti kamarádů k dobrému svůj odhad, jak dopadnou oba zápasy semifinále. Pustil jsem to z hlavy a druhý den mi jeden z těch lidí řekl, že vsadil a vyhrál hodně peněz.

To jste si určitě přišel na pěknou odměnu…
Nedostal jsem nic (usmívá se).

Jak se cítíte na tipování výsledků utkání Rytířů?
Záleží, na koho narazíme. (Rozhovor vznikl před konečnými výsledky prvního kola play off - pozn. red.). Vypadá to na Ústí. To je podle mého názoru nejlepší soupeř Kladna z těch tří. Na Kadaň moc neumíme zahrát a Litoměřice taky pro nás nejsou zrovna ideální vzhledem ke vzájemným výsledkům. Ústí nad Labem vyřadíme v poměru čtyři jedna na zápasy. S těmi dalšími týmy to může být složitější. Když to bude Kadaň, výsledky budou těsné, do tří gólů v zápase. Litoměřice bychom přehráli díky našim přesilovkám. To bych si tipnul vyšší počet branek.

Co semifinále play off?
Přejít prvním kolo by pro Kladno neměl být nakonec problém. Ale semifinále se obávám. Jestli bude soupeřem Slavia, bude to hodně těžké.

Jan Murárik