Do Kladna v rámci dvacátého kola UNIQA extraligy přijela sedmá Příbram. Domácím šlo o hodně, protože stále pomýšlejí na účast v play off. Naopak prohra hostů by mohla znamenat, že by se příbramský tým propadl až na deváté místo, které patřilo do té doby právě Kladnu. Utkání rozhodl až pátý set, ve kterém byli úspěšnější domácí volejbalisté.

Kladenský tým vstoupil do prvního setu velmi aktivně a už po pár minutách vedl 5:1. To řešili hosté prvním oddechovým časem a vyplatilo se. Příbram otočila na 7:6 a od té doby se jí začalo dařit lépe kombinovat. Hra se vyrovnala a plná sportovní hala sledovala bodovou přetahovanou, při které jeden nebo druhý tým držel maximálně dvoubodové vedení. Po druhém technickém timeoutu si opět o slovo řekli domácí, utrhli se na rozdíl čtyř bodů a o tento bodový náskok první sadu i vyhráli - 25:21.

I když do další sady vstoupila lépe Příbram, vinou několika nepřesností v útoku ztratila vedení a Kladno toho využilo ve svůj prospěch. Před druhým technickým timeoutem vedlo domácí mužstvo 8:6. Poté však hosté urvali čtyři body v řadě a skóre otočili - 8:10. Od té doby vedli, a to hlavně zásluhou velmi obětavé obrany. Velké drama přinesl závěr setu. Kladenští volejbalisté dotáhli na 23:23, ale poslední dva body si připsala Příbram a sadu vyhrála nejtěsnějším možným rozdílem - 25:23.

Hned v úvodu třetího setu viděl za diskuze s rozhodčím žlutou kartu kladenský van Haarlem. Příbram pokračovala v útočné aktivitě a znovu dlouhou část setu vedla o dva respektive tři body. Vedení si držela až do závěru setu, ale kladenský tým znovu konocovku zdramatizoval a otočil na 23:22. Hosté však nakonec set získali v poměru 28:26.

Ve čtvrtém setu Kladno zabralo, ujalo se rychle vedení 6:2 a jen tak se ho vzdát nechtělo. Když domácí tým dosáhl dvacetibodové hranice, vedl už o pět bodů, a to i díky čtyřem vydařeným servisům kladenského van Haarlema. Kladenské mužstvo čtvrtou sadu ovládlo a vyhrálo ji 25:16, čímž i dostalo zápas do zkráceného pátého setu.

Rozhodující sadu začala lépe Příbram a vedla, ale kladenský tým dotáhl na 8:8, a to hlavně zásluhou třech povedených servisů domácího Marka Nesvačila, se kterými si příbramská obrana nedokázala poradit. Znovu se schylovalo k napínavému konci, který zvádl lépe kladenský tým a vyhrál set 15:13.

"Byl to super zápas pro diváky a byl bojovný z obou stran. Rozhodovaly dnes drobnosti. Udrželi jsme velkou šanci dostat se do play off. Musím všechny pochválit za naší bojovnost, což nás provází celou sezonu," řekl k zápasu kladenský kapitán Borek Fokt.

"Myslím si, že jsme prospali první půlku druhého a třetího setu. Proto šla Příbram do vedení 2:1, ale vyhráli jsme proti týmu, který dnes hrál velmi dobře. Moc se mi líbilo, jak Příbram hrála. Má dvě velmi cenné osobnosti, kterými je Renovica a Böhm. Za vítězství jsem rád a pochvala klukům," dodal kladenský trenér Milan Fortuník.

Kladno - Příbram 3:2 (25:21, 23:25, 26:28, 25:16, 15:13)

Sestava Kladna: Fokt, van Haarlem, Bouza, Trojan, Křesťan, Cull, libero Václavík

Střídali: Nesvačil, Lenc, Kozík, Syrůček

Diváků: 200

Lukáš Jůdl

  

tabulepribram

 

 pribrambouza opet predvedl salto

Bouza opět předvedl salto

pribramkrestan si v zaveru zapasu zahral fotbal

Křesťan si v závěru zápasu zahrál fotbal

pribram velkeho volejbalu kladenske juniorky

V hledišti sbíraly zkušenosti z velkého volejbalu kladenské juniorky

nad siti meli hru jako na dlani pribramhokejovi mistri sveta kadlec s kamesem

Nad síti měli hru jako na dlani hokejoví mistři světa Kadlec s Kamešem