Pokud bude Kladno hrát takový fotbal jako proti Litoměřicím, šance na postup je velmi živá. Hrstka diváků tleskala na konci zápasu výhře SK 2:0 (0:0).

V prvním poločase sice Kladno předvádělo střelecké trápení z Neratovic, ale herně už to bylo zcela o něčem jiném. Hosté se od začátku utkání nedostali vůbec k ničemu. Do skutečně jedné jediné šance je poslal nepovedeným výkopem gólman Tesař, který vzápětí na brankové čáře předvedl exkluzivní zákrok a jistý gól odvrátil. 

Po změně stran domácí zvýšili tempo i důraz, chodili do soupeřova vápna i v pěti hráčích a hosté nestíhali. Propadali v obraně, čehož krátce po sobě využili Honza Procházka a Hanzlík. Hned po nich hlavičku Suchého vykryl gólman, Honza Procházka orazítkoval tyč a Štoncner smůlovatě přestřelil břevno prázdné branky. Výjimečný střelecký pokus odkopl ve vlastním vápně Suchý.

Předvede-li Kladno stejný fotbal za týden na hřišti vedoucích Lovosic, může si domů odvézt i tři body za výhru.

„Litoměřice nepřivezli vůbec špatný tým, bylo vidět, že fotbal umí. Ale my jsme lepší a nebojíme se ani Lovosic,“ poznamenal po zápase Jan Pechr.

Góly: 48. J. Procházka, 57. Hanzlík

Sestava SK: Tesař – Pechr, Veselý, Suchý, Kalina, Štoncner, T. Procházka, J. Procházka, Šíma, Bořík, Hanzlík (střídání v prvním poločase Borák za Šímu, v druhém Růžička za J. Procházku, Jung za Hanzlíka, Kraus za Boříka).

Nejlepší z SK: Pechr

Jan Murárik

litaktabule