Ve třech posledních zápasech vstřelil fotbalista z Kladna David Čížek pět branek. Slávu ale ve svém městě za to nesklízí. Hraje totiž za lídra divize Lovosice a v sobotu nastoupí právě proti Kladnu… 

V Lovosicích působíte od zimní přípravy, kdy jste odešel z SK. Tehdy jste si pochvaloval, že všechno v novém klubu funguje přesně ve stanovených termínech a hráči se můžou starat jen o svůj výkon. Změnilo se něco?
Všechno pořád funguje skvěle a my můžeme jít stále za jediným cílem, a tím je postup do třetí ligy. Peníze i prémie chodí včas (směje se).

To jste si za poslední tři zápasy vydělal na prémiích za góly jistě slušné peníze…
Nevydělal, za góly totiž peníze nedostáváme, jen za výhry. Sám jsem se divil, jak mi to z obrany nebo ze zálohy střílí. Nechal jsem si z pověrčivosti růst vousy a fungovalo to. Teď, před zápasem s Kladnem, jsem se oholil. Mám divný pocit, že bych měl Kladnu vstřelit gól. Tak uvidím, jestli mi to bude střílet i bez vousů. Ale slavit gól nebudu.

Bavíte se v kabině hodně o Kladnu?
Bavíme a hlavně mě i Tondu Holuba spoluhráči hecují. Taky máme v kabině tradici, že když někdo nastoupí proti svému bývalému klubu a Lovosice vyhrají, tak ten hráč musí přinést všem nějaké občerstvení. Zatím jsme se s Tondou nedomluvili, jestli doneseme chlebíčky nebo obložené mísy (směje se). 

Co budou hrát Lovosice proti Kladnu?
Nic zvláštního nechystáme. Ani trenér po mně nechtěl nic o Kladnu vědět. Jak znám kladenské kluky, vím, že jsou výborní na míči, ale mají velké problémy se zakončením i s finální přihrávkou ve vápně. 

Máte vy osobně z utkání obavy?
Obavy mám jen z výsledku. Pořád jsem Kladenský, fotbalově jsem v Kladně vyrůstal, klub mi přirostl k srdci, takže bych bral remízu.

Vrátíte se do Kladna?
Nebránil bych se tomu. Do konce června jsem hráč Lovosic, a jak můj majitel rozhodne potom, to ještě nevím.

Lovosice více vyhrávají, než prohrávají. Živí vás fotbal?
Neživí. S kamarádem máme od minulého roku pracovní agenturu Suprox se sídlem v budově České pojišťovny. Rozjelo se to parádně. Tento týden jsme byli ve firmě, u které pracují Honza Procházka s Vencou Kalinou, tak jsme se hecovali. Venca bude v zápase běhat na mé straně a ptal se, jestli jsem na něj dobře připravený. No, můžete být na takového borce dopředu dobře připravení? To snad ani nejde. Je výborný. Ale nějak to určitě zvládnu. Honza mě zval na kafíčko, ale to jsem odmítnul, aby mi do něj něco nehodil (směje se). Myslím to samozřejmě z legrace. Na oba si musíme dát velký pozor. O Vencovi jsem mluvil a Honza chytil velkou formu. 

Jan Murárik

cizekgol

Čížkovi se poslední dobou střelecky daří. Foto: fotbalpraha.cz/Jiří Ipsi