Takhle oddaného cizince hokejové Kladno už dlouho nemělo. Obránce a slovinský reprezentant Jurij Repe se Rytířům rád upsal na další sezonu. Jak sám zdůrazňuje, v Kladně to miluje…

Uplynulou sezonu jste dohrál v extraligovém Třinci, odkud vás do Kladna původně poslali. Co jste si po návratu na severní Moravu myslel, že s vámi bude dál?
Uvědomil jsem si, že v Třinci hraju volněji. V Kladně jsem byl v play off, do kterého jsem naskočil po dlouhém zranění, svázaný. Doufal jsem, že v extralize zůstanu. Když však Třinec neprojevil zájem, ani jsem se nad ostatními nabídkami, třeba i z extraligy, nezamýšlel a rovnou jsem projevil zájem hrát opět v Kladně. A jsem rád, že mě stejně Kladno prostřednictvím Pavla Patery kontaktovalo. V Kladně jsou fajn lidi a mám to tady moc rád.

Co říkáte na nové trenérské složení?
Že to byl logický krok po sezoně, která se nám nepovedla. Je normální, že odejde velká část týmu i trenéři. Nemá cenu debatovat nad tím, jestli trenéři Pavel Patera a František Kaberle svou roli zvládnou. Jsou obrovské hokejové persony a příjemní lidé. To už je kombinace pro dobrý trenérský základ.

Mužstvo samotné získalo také hokejové veličiny…
Už ze současného složení mám dojem, že budeme silnější než v minulé sezoně. V té nás tmelil Venca Skuhravý, teď na tuhle práci je více adeptů (směje se).

S týmem však netrénujete. Kdy se připojíte?
Dostal jsem vzhledem k reprezentačnímu vytížení i účasti v extraligovém play off delší volno. S týmem začnu trénovat od června. Pak ještě v srpnu budu chvíli s reprezentací.

Sledujete český tým na mistrovství světa?
Dlouho jsem si neužíval tak hokej, jako při pohledu na český tým. Je radost na Čechy koukat. S takovou hrou dojdete hodně daleko. Jako obránci se mi moc líbí, jak hraje Jeřábek. Podle mého je nejlepší bek na šampionátu. Osobně doufám, že si proti vám příští mistrovství zahraju. 

Jan Murárik