Téměř dvoumetrový a stokilový Petr Ulrych vyztuží obranu Rytířů Kladno. Hráč mistrovského Liberce bude mít v Kladně defenzivní povinnosti. 

„Od Petra i vzhledem k jeho fyzickým parametrům očekáváme důraznou hru a počítáme s ním hlavně do oslabení. V nabitém kádru mistrovského Liberce byl na hraně sestavy a věříme, že bude pro náš tým a obranné řady výraznou posilou,“ uvedl jednatel a hlavní trenér Rytířů Kladno Pavel Patera. 

Osmadvacetiletý Petr Ulrych strávil posledních šest sezon v týmu extraligových Bílých Tygrů a pravidelně nastupoval v druhé nejvyšší soutěži za partnerské Benátky, kde také odehrál větší počet zápasů. V Tipsport extralize má na kontě celkem 108 utkání, ve WSM lize téměř dvakrát tolik. Do Kladna Ulrych přichází s pověstí bojovníka. V juniorském věku musel kvůli problémům prasklému kolennímu kloubu na rok přerušit kariéru, jenže talentovaný bek ukázal velké odhodlání a ze třetí nejvyšší soutěže si v sezoně 2010-2011 vydobyl cestu až do extraligy.

Petr Ulrych vloni nastoupil za Liberec k 17 utkáním a vstřelil v nich jednu branku. Za Benátky minulou sezonu odehrál 34 zápasů základní části a play out, jednou skóroval a na dva góly přihrál. A jedna zajímavost - ve videomedailonku Bílých Tygrů uvedl Ulrych jako svůj hokejový vzor kladenského odchovance Tomáše Kaberleho, nyní na něj bude z pozice asistenta trenéra dohlížet jeho bratr František Kaberle.

Útočník Hluchý zkusí návrat k hokeji

Do přípravy s Rytíři se překvapivě zapojil i Milan Hluchý. Jednatřicetiletý křídelní útočník před čtyřmi lety ohlásil konec kariéry, nyní se chce pokusit o návrat. „Milan se fyzicky cítí dobře, má velkou chuť vrátit se k hokeji a ještě to zkusit. Požádal nás o šanci a tu také dostane,“ vysvětlil Pavel Patera, u něhož bude o smlouvu usilovat i karlovarský mladík Ladislav Zikmund. „Přišel na zkoušku a bude bojovat o místo, stejně jako naši junioři,“ prohlásil Patera už dříve v rozhovoru s fanoušky.

Rytíři Kladno - prozatímní soupiska

Brankáři
Lukáš Cikánek, Miroslav Hanuljak, Jan Ilašenko

Obránci
Petr Hořava, Martin Kehar, František Ptáček, Jurij Repe, David Růžička, Petr Ulrych / Matyáš Zelingr*, František Matula*, David Bunda*, 

Útočníci
Jiří Burger, Jiří Cetkovský, Patrik Machač, Matěj Pekr, Tomáš Redlich, Jakub Strnad, Petr Tenkrát, Petr Ton, David Tůma / Daniel Kružík*, Petr Havlůj*, Milan Hluchý*, Ladislav Zikmund*

*Hvězdičkou označeni hráči, kteří v týmu Rytířů budou usilovat o profesionální smlouvu.

Zdroj: Rytíři Kladno

Foto: Petr Zbranek, hcbilitygri.cz