Úspěšný florbalový trenér Jan Zahalka povede od nové sezóny jako hlavní trenér Kanonýry Kladno. Ti se po vítězství v baráži nad SKV vracejí po dvouleté pauze do florbalové Tipsport Superligy.

Zahalka, který v minulosti sbíral hráčské i trenérské tituly s Tatranem Střešovice nebo vyhrál Pohár České pojišťovny s Mladou Boleslaví, se v Kladně dohodl na tříleté smlouvě. 

Kladno bude chtít na rozdíl od svých předchozích účastí v nejvyšší soutěži (2010/2011, 2013/2014) Tipsport Superligu udržet. Pomoci by k tomu mělo také avizované rozšíření Tipsport Superligy na 14 účastníků od sezóny 2017/2018. V soutěžním ročníku 2016/2017 proto žádný tým z Tipsport Superligy přímo nesestupuje, dva nejhorší týmy budou hrát baráž proti poražených semifinalistům 1. ligy.

Kromě příchodu nového hlavního trenéra lze očekávat změny i v hráčském kádru. Prioritou Kanonýrů je však udržet stávající kádr, který postup vybojoval. V tomto směru již jednání s hráči probíhají a kladenské vedení je optimistické. Kanonýři mají zájem družstvo vhodně doplnit o hráče s vysokým herním i charakterovým přínosem pro tým. Jednání s vytipovanými hráči jmenováním hlavního trenéra Jana Zahalky nabírají na obrátkách, proto lze v brzké době očekávat konkrétnější zprávy. Prozatím je prvním potvrzeným příchodem návrat juniora Vojtěcha Teslíka z hostování v Bohemians.

Kanonýři si před sebe vždy kladli vysoké cíle a jejich spojení s úspěšným a zkušeným trenérem Janem Zahalkou jen dokazuje, že kladenští florbalisté mají v plánu se napevno usadit mezi českou florbalovou elitou.

- red -

Foto: archiv a ibestof.cz

zahalka

Nový trenér Kanonýrů Jan Zahalka