Špičková a naprosto nová show čeká diváky dvanácté Noci válečníků. Ta se uskuteční tento čtvrtek od osmi hodin večer tradičně ve sportovní hale. Pavel Hakim Majer, hlavní dramaturg Noci, zve na originální vystoupení i bojovou klasiku.

Proč není na programu výjimečně ani jeden souboj žen? 
Nejlepší kladenské závodnice tentokrát nestartují ze dvou důvodů. Anička Homolková tuhle Noc vynechává na vlastní žádost a Tereza Dvořáková se soustředí na maturitu. 

Jak jste spokojený s obsazením mužských dvojic?
V tomhle směru jde o nejlépe obsazenou Noc válečníků co si pamatuju. Divákům se představí nejlepší kladenští bojovníci a dvě české hvězdy k tomu, Michal Krčmář a Honza Soukup. Věřím, že publikum bude hodně spokojené.

Na koho se mají diváci zaměřit z kladenské listiny?
Možná největší podporu publika bude mít Martin „Zlatník“ Chaloupka, své příznivce má skvělý Honza Homolka, který se zdokonaluje v MMA a upozorňuji na mého svěřence Honzu Holého, který po Noci půjde bojovat o titul mistra republiky. 

Noc bojovníků nemá vždy stejný doprovodný program. Jaké překvapení chystáte nyní?
Hudební vystoupení se zvláštními nástroji zaujme mimo vystoupení v ringu. V něm věřím, že diváky nenechá lhostejný souboj vozíčkářů ani ostrý boj dvou rytířů ve zbroji. Oboje jsem viděl a musím před protagonisty smeknout. Jak vozíčkáři, tak rytíři do toho jdou naplno. Prostě ani dvanáctá Noc válečníků nebude nudit.

Jan Murárik