Republikový turnaj Hokejbal proti drogám ovládlo Kladno. Výběr hokejistů třetích tříd z HC a PZ reprezentoval Dvanáctou základní školu v Brjanské ulici.

A reprezentoval ji výtečně. Aby se kluci dostali až do finále, museli úspěšně projít okresním a krajským kolem. Finálový turnaj se konal ve Světlé nad Sázavou a škola spolu s družstvem vypravila autobus i s fanklubem čítající zhruba třicet spolužáků. Tým vedli trenéři Petr Procházka a kladenská hokejová legenda Jan Novotný. Nejtěžšími soupeři Kladna se ukázala družstva Pardubic a Litvínova, který byl kompletně složený z hokejistů. „Z Litvínova jsme měli největší obavy, ovšem naši kluci super výkonem nad soupeřem vyhráli rozdílem třídy,“ říká Petr Procházka.

Ve skupině Kladenští třikrát vyhráli a mírně klopýtli jen s Pardubicemi. S těmi sehráli nakonec i finálový duel. Ten pro Kladno začal fantasticky. V polovině zápasu vedlo rozdílem pěti branek a celkové vítězství si už nenechalo sebrat. Hokejbalový titul mistrů republiky tak nemají v Kladně jen ryzí hokejbalisté. 

„Všichni táhli za jeden provaz. Všichni si zaslouží poděkování jak makali a jak reprezentovali školu a klub,“ dodává spokojený trenér.

Jako bonus si Kladenští z turnaje odnesli také individuální trofeje. Tomáš Sém získal ocenění pro nejproduktivnějšího hráče turnaje a Marek Daníček se stal nejlepším střelcem. 

Mistři republiky: Marek Daníček, Tomáš Sém, Dominik Petřík, Rostislav Šilhavý, Denis Beran, Vojtěch Teplárek, Matyáš Dick. 

- red -