Takhle tendenční pískání kladenští fanoušci dlouho neviděli. Ovšem i přes nepřízeň hlavního rozhodčího odvezlo kladenské SK ze Souše bod, když celý zápas po výsledku 2:2 (1:0) vyhráli domácí na penalty.

Hrálo se deset minut a po běžném faulu musel Tomáš Procházka pod sprchy. Když o několik minut později podobný zákrok prošel domácím bez karty, vysvětlil sudí své rozhodnutí argumentem, že se nic tak hrozného nestalo, že hráč chtěl jenom přerušit založení útoku…

A zpražené Kladno dostalo krátce poté zřejmě rozhodující ránu – domácí útočník zakončil průnik do vápna škobrtnutím o Tesaře a z následné penalty se její aktér nemýlil. Nutno dodat, že kladenský brankář měl míč pod kontrolou a rozhodčí mohl s klidným svědomím písknout faul na něj… 

V kuloárech místního klubu se neslo unisono, že je to prý práce příštího kladenského soupeře, Českého Brodu, který potřebuje SK držet v tabulce pod sebou na třetí příčce. Existuje totiž možnost, že by mohl do třetí ligy postoupit z divizní skupiny B i druhý celek.

Po změně stran nastala půlhodinka Marka Tótha. Za tu dobu předvedl většinu ze svého fotbalového umění a přehlídku završil dvěma góly. Před prvním převzal přesný výkop od vlastní branky na polovině soupeře a únik zakončil kličkou brankáři. Před druhým jen prodloužil lobem přihrávku Honzy Procházky. Hattrick posléze odmítl, když si řekl o střídání. Souš zvládla utkání dovést do remízy, i díky výtečným zákrokům brankáře Tesaře, a tím i do úspěšného penaltového rozstřelu. 

„Musím před hráči znovu smeknout. Co dokázali v deseti, to se hned tak nevidí,“ usmíval se trenér Ivan Pihávek. Kladno příští sobotu přivítá Český Brod (10.15 h.).

Sestava SK: Tesař – Pechr, Hanzlík, Veselý, Kalina, Borák, J. procházka, T. Procházka, Štoncner, Bořík, Tóth (střídání vedrném poločase – Bartoš za Tótha, Růžička za Boříka, Kraus za J. Procházku).

Jan Murárik

 sousprvni

První pokoření soupeře v podání Tótha

 

sous