V noci na zítřek našeho času čeká českou reprezentační dvojku zápas s druhým týmem Slovenska. První na mistrovství světa veteránů v Kanadě.

Část Masters se byla podívat v Calgary mimo jiné i na stadion klubu NHL Flames a pak všichni pořádně potrénovali. „Nálada v týmu je výborná, už se všichni těšíme, až se začne hrát. Jdeme se dnes podívat na utkání prvního týmu Kanady proti dvojce Spojených států. Potom dáme oběd a v půl třetí místního času jdeme na to,“ říká Filip Marcinek, dopisovatel Vašeho Kladna, „náhradní“ bek, pomocník kustoda, fotograf a mlčící asistent.

Hráči si na jediném tréninku od příletu osahali povrch hřiště, vyzkoušeli odrazy mantinelů a z taktiky nacvičovali přesilovky. Po hodině konstatovali, že je hala sice krásná, ale je v ní děsné vedro a velmi suchý vzduch. Sestava pro úvodní duel by měla vypadat takto: Fukárek (Smetana), obrana: Nýdl, Bušek, Kvaizar, Seidl, Koláčný, Gerylov, Český, Adamec, útok: Tyburec, Juráček, Sýkora, Kubů, Jun, Hejkal, Slaměna, Zadák, Hofman, Malý, Novák, Zahradnik. 

„Z mého pohledu bylo vše naprosto ideální včetně přístupu jak hráčů, tak realizačního týmu,“ konstatoval spokojený Libor Smetana a Daniel Jůn dodal: „Doteď jsme hodně cestovali, nyní mě zajímá jen a jen hokejbal.“

Jan Murárik

hokdort

Dort pro čtyřicátníka Tyburce

hokjeden

Jeden z výletů Masters do hor

hokkanadska

Kanadská zmrzlina mizí ve Smetanovi s Českým

hokzleva

Smetana, Český, Marcinek a Seidl (zleva) si před tréninkem odskočili

hokmasters

Masters ve své kabině

hoktrenink

Nezbytná tréninková příprava

hokveterani

Veteráni naschlouchají pokynům trenéra Macha