Hokejbaloví veteráni pod hlavičkou druhého českého výběru Masters předvádějí na mistrovství světa v Kanadě spanilou jízdu. Po výhře nad Slovenskem včera zvládli vyhrát rovnou dva zápasy v jeden den. Jejich vývoj popisuje korespondent Vašeho Kladna a člen týmu Filip Marcinek.

Masters – USA 3:2

Oba týmy začaly v dost vysokém tempu, až to chvílemi nevypadalo na turnaj Masters (veteránů). Nebezpečné útoky se střídaly na obou stranách, a když jsme přestáli oslabení, ve kterém nás tým USA zavřel v obraném pásmu a Fugas musel vytáhnout několik svých zákroků, tak v čase 7:03 skóroval po důrazu v brankovišti Týba (Tyburec) po střele Sykyho (Sýkory), kterému nahrával Jůno (Jůn) a my vedli 1:0.Následně po vhazování se míček dostal k Jůnovi a ten v přečíslení 2 na 1 s Hejkym (Hejkal) zařídil druhý gól. V závěru 1. třetiny jsme hráli oslabení, které se naštěstí přehouplo do druhé třetiny, kde opět tým USA předvedl, jak perfektní mají přesilové hry. Ale nebylo jim to nic platné, protože obranná čtveřice předvedla koncentrovaný výkon a výborně nás podržel Fugas. Poté se hra uklidnila, ale jen do 17. minuty, kdy jsme opět hráli v oslabení, ale soupeř si na naší obrannou taktiku nepřišel, naopak těsně po skončení přesilové hry USA  inkasovalo. V čase 19:31 si naběhl Týba do středu hřiště a tam ho našel přesnou přihrávkou Jůno, Týba zakončil blafákem do forhendu a bylo to 3:0. Zbytek druhé třetiny se dohrál relativně v klidu.

Třetí třetina začala výborným výkonem českého týmu. USA pomalu docházely síly a více času se hrálo v jejich obranném pásmu. Tým USA se jen ojediněle dostával k nám, ale když už se tam usídlil, tak nám dokázal pěkně zavařit, z čehož vyplynul faul. USA hrálo opět přesilovou hru, kterou v čase 32:01 využilo, když Fugasovi prošla střela pod ramenem. Byť se ,,Chobotnice Čoky“ natahovala jak mohla, míček se za brankovou čáru došoural a bylo to 1:3. Poté jsme se dostali pod tlak, USA ho dokázalo minutu před koncem proměnit a snížit na 2:3. A nervy začaly pracovat… Vítězství jsme nakonec ubránili.

Celý tým hrál velice dobře, plnil si taktiku, kterou mu naordinovali trenéři Macháček (Miroslav Mach) a Fíkus (Karel Fík). Už od začátku jsme Američanům vnutili svoji hru a tak se vyhlášený běhavý americký hokejbal rázem minul účinkem. 

Po zápase se šel tým lehce vyběhat a přesunuli jsme se do hotelu na lehký oběd.

Góly: Tyburec, (Sýkora, Jůn), Hejkal (Jůn, Kubů), Tyburec (Jůn)

 

Masters – Rakousko 7:2

Třetí zápas byl tak nějak nezajímavý. Bylo to vítězství z povinnosti a lze jen napsat, že Týba dal hattrick a i ostatní góly patřily k těm hezčím... 

Jinak k výkonu rakouského týmu napíšu jen to, že mají můj obdiv, když přijedou na mistrovství světa, dají dohromady 12 lidí a bojují, co jim síly stačí. Někdy to vypadalo, že se s hokejkou a plastovým míčkem spíše seznamují a vůbec s pointou hry. Co napsat o výkonu našeho týmu? Víme všichni, že když hrajete ve sportu proti ,,slabšímu“, tak ze sebe nedokážete dostat to nejlepší, což bylo vidět od samého začátku. Nemůžu tvrdit, že celý zápas byl nekoukatelný, to rozhodně ne, spíš bych to nazval Česko hrálo co potřebovalo a chtělo.... 

Skóre se pohnulo poprvé v čase 6:45, když po nahrávkách Lekeše a Sýkory vstřelil branku Týba.  Druhý gól padl v čase 8:25 a patřil k těm opravdu pěkným, když Bálkovi nabil Slamák a Balajz vymetl od modré levou šibenici. Ve druhé třetině v čase 17:20 tým Rakouska snížil  na 2:1. O minutu později skóroval Juráček po nahrávkách Týby a Honzy Nýdla.

V čase 21:21 opět udeřili Rakušané a snížili z přesilovky. Uplynulo 69 vteřin, opět střílel Týba po nahrávkách Nýdla a Kvajzara, a v tu chvíli bylo skoré 4:2. V čase 23:52  výstavní střelou opět do šibenice zvýšil na 5:2 Slaměna, a to bylo ze druhé třetiny vše. Třetí třetina začala už po dvou minutách gólem Kubů po nahrávce Kolačného a poslední gól vstřelil Týba v čase 35:27, když mu nahrávali Bušek a Kvajzar, a tím Týba završil svůj první hattrick na šampionátu... 

Další zápas hrajeme dnes v 02:30 SEČ s týmem Kanada 1 a v něm se rozhodne o vítězi skupiny... 

Góly: Tyburec 3, Slaměna, Kubů, Juráček, Bálek

Sestavy v zápasech: Fukárek (Smetana), Nýdl – Bušek, Kvajzar – Seidl, Kolačný – Gerylov, Český – Adamec, Tyburec – Juráček – Sýkora, Hejkal – Jůn – Kubů, Slaměna – Zadák – Hofman, Malý – Novák – Zahradník, Bálek, Lakeš.

Jan Murárik a Filip Marcinek

usanastup

Nástup proti Američanům

usarozscvicka

Rozcvička před zápasem

usamira

Míra Mach, stojící ve futrech dveří, uděluje pokyny

usasrakouskem

S Rakouskem to byl trochu těžší trénink